Собствен капитал( основен капитал,резерви,финансов резултат) към Привлечен капитал(дългосрочни пасиви,краткосрочни пасиви,заеми,текущи задължения)ФА=СК/ПК
Правилно считате.
Отговора е във зададените въпроси от delphine.Няма какво да включите.Данъчното събитие при вътреобщностно придобиване възниква на датата, на която би възникнало данъчно събитие при доставка на територията на страната по реда на чл. 25 от ЗДДС, т.е. на датата, на която собствеността върху стоката е прехвърлена. Данъкът е изискуем от лицето, което извършва придобиването, на основание чл. 84 от ЗДДС. Изискуемостта на данъка настъпва:
– на 15-ия ден на месеца, следващ месеца, през който е възникнало данъчното
събитие /чл. 63, ал. 3 от ЗДДС/ или
– на датата на издаване на фактурата, когато тази фактура е издадена преди 15-ия ден на месеца, следващ месеца, през който е настъпило данъчното събитие /чл. 63, ал. 4 от ЗДДС/.
Съгласно чл. 117, ал. 1 и ал. 3 от ЗДДС начисляването на данъка при ВОП се извършва с протокол, който се издава не по-късно от 15 дни от датата, на която данъкът е станал изискуем.
Пуснах декларациите и бяха обработени и приети.Явно в програмата на НАП има някакъв проблем.
При проверка с програмата на НАП и на мен ми дава грешка за Д6./За код плащане '8' Датата в поле 18 трябва да бъде последният календарен ден от месеца в поле 9 (колона 1)/Не съм пуснала справките,за да не ги върнат и ще питам програмистите на Аладин защо има такъв проблем.Всичко си е както трябва, ама не!
Аз ги декларирах по булстата им.
Напишете ГИС ЧМР и ще намерите ГИС ЕООД изгорвяне на ЧМР . Имат точно такава лесна програмка .Изготвя бланките и ги изпечатвате или запомняте.
Здравейте!
Печат не са искали от Агенцията по вписване.
Аз ползвах за една фирма подаване чрез адвокат и ми взеха 30 лева/става въпрос за фирма без дейност/.Те изготвят документите и ги подават.Вижте сайта им-advokatami.bg Коректни са.
Здравейте! Току що се върнах от Агенцията.С  беше и управителката на фирмата без дейност.Документите са тези който бях пратила във въд на файл по-горе.Декл по чл 38 ,по  чл .13 и Г2.Нямаше проблем.Приеха ги.Питах какво трябва да им занеса, за да впишат фирмата на която управителката не е в България и ми каза, че ще приемат документи само, ако лично дойде или да си намери адвокат да ги подаде.Аз по никакъв начин /нито като пълномощник, нито съставител,ни електронен подпис/не бих могла да ги подам.Е това е положението за сега.Пари трябва да се дават.Няма безплатен обяд!
Да.С тези документи и за нея в АВ,ама си подайте в НСИ декларация за неактивност.
Когато отидох първия път ми отказаха да приемат документите/имах нотариално пълномощно,специално за това вписване/.Изключително нелюбезни.скараха ми се, много питам ,а хората чакат и дори не благоволиха да ми отговорят какво по точно трябва да се завери в това Г2Това е-.Нотариална заверка на Г2.После една ми каза , че подписът на управителя трябва да се завери в Г2 и с мой ел подпис няма да стане, че после ще ми върнат отказ.Вече незнам какво още ще измислят.Иначе да си дойде управителката и да си подаде документите. Другото е с аквокат-плащаш 30 лв ,пращаш двете деклараций и пълномощното на адвоката на управителя, той ги подписва,снима с телефона и ги праща по имейл на адвоката.Те ги подават и така мъките свършват.На адвокатите не искат никакви нотариални заверки.
По горе ви написах бланките който трябва да се представят плюс Г2.На мен ми казаха, че може и друг да ги подаде, но Г2 трябва да има нотариялна заверка на подписа на уоравителя.Другата седмица ще ходя да подавам тези документи и ще ви пиша какво се случва.Голям цирк.
Тези деклараций искат.