Здравейте!
Купуваме материали от Гърция и плащаме в брой. Не ни дават документ, че сме платили в брой. Как да отразя плащането само с РКО ли?
Здравейте!
Защото нашия митнически агент не иска да ни помогне каза, че има указание за регистрация в агенция митници която ние я виждаме, но стигнахме до Стъпка 4: Упълномощаване на МП. Въпроса ни е: При търсене на профил по никакъв начин не отваря таблицата за автоматичен избор. Без това не ни дава да го изпратим.
Опитахме да пишем както в указанието МИСИ  и др. но не става.
Здравейте!
Вече се регистрирах успешно в Агенция митници. Въпроса ми е: Как да извърша Стъпка 4: Откъде да подам заявка за упълномощаване на наш митнически агент за пряко митническо представителство.
Здравейте!
Имам сладния казус: Издаден инвойс /ВОД/ за Испания. Те имат банкова сметка в България. Може ли да се плати сумата по инвойса от банкова сметка в България. Дори те искат да платят инвойса в лева по курса   на еврото.
Във фактурата не е посочено ДДС. Отделно е пуснат документ Verbindliche Bestellung, в който е посочено ДДС.
чл. 446 ал. 3 от Граждански процесуален кодекс. Ако осъденото лице получава от 600 до 1200 лв. една втора част, ако е без деца, и една трета ако е с деца, които той издържа. Във вашия случай 375,00 лв.
Здравейте!
Закупихме автомобил втора употреба от Германия. Двете фирми са регистрирани по ДДС. Автомобила е товарен и ще се използва за икономическата дейност на фирмата, която се занимава с производство на захарни изделия. Фактурата от Германия ни е за 20000 EUR. Отделно там е платено ДДС по техната ставка 19%- 3800,00 EUR в брой. Сега очакваме да ни върнат ДДС по банков път. Въпроса ми е: Как трябва да се качи фактурата? Според мен това си е ВОП, като се пусне Протокол по  чл.117 с ДДС 20%, а плащането и получаването на ДДС да се отнесе по разчетна сметка:
разч. сметка/ 502 - 3800,00 EUR
504/разч. сметка  - 3800,00 EUR
Здравейте! Във фирмата  ползваме вода от бунар с помпа, която не става за пиене. Затова за работниците и служителите закупуваме минерална вода. Имаме ли право на данъчен кредит или се отчита като социален разход. Предварително ви благодаря!
Здравейте!
Шофьор в производствена фирма, който в същото време като занесе стоката и я монтира има ли право на дневни пари за командировка, когато командирования е за  един ден? Основната длъжностна характеристика му е шофьор товарен автомобил, а има пусната и допълнителна длъжностна характеристика  като монтажник.
Поздрави!
Издаден болничен лист на Собственик на ЕТ- пенсионер, който е опериран, внася само ЗО, което по закон си е задължително.
Въпрос:
Трябва ли да се подаде издадения болничен лист в НОИ?
Има ли право на болнични или намаляване на данъка по ЗКПО? Защото от лечебното заведение са му казали, че има, а аз смятам, че няма.