Начислявате само за 03.03.2018
Е то драмата е точно в разпределението. И в трудовите договори на лица на непълно работно време от Инспекцията казват да се записва полагаем отпуск от 20 работни дни. Да не си мисли някой, че на лице работило цяла година всеки ден по 2 часа му се полага отпуск 10часа( 5 дни по 2 часа)
5 дни обаче на 8 часа т.е. 40 часа. Ако лицето работи 2 часа на ден тогава отпуската му ще е 20 дни.
Здравейте,
при сезонност на работата,може ли според Вас да бъде сключен договор на основание чл. 68 ал. 1 т. 1 във връзка с чл. 70, ал. 1, като договора да е за срок от 3 месеца, а срока за изпитване да е 6 месеца? Един вид ако сезона бъде удължен и на лицето му бъде удължен срока на договора да продължи да бъде в изпитателен срок?
Мислех, че този форум е и за да се споделя опит. Няма нужда да ти се набива канчето всеки път, когато кажеш нещо от практиката си. Не са идвали на проверка или поне не са засичали никого, ако са идвали, защото хората нямаха работно време като да стоят и да копаят по цял ден. Когато си наясно какво представляват гражданските договори няма от какво да се притесняваш дори и да ти дойдат на проверка.
Миналата година наехме работници за свършване на определена работа на нивата (по граждански договори) . Нямахме проблеми.
Може. Самоосигуряващото се лице трябва да декларира, че е такова с писмена декларация пред платеца на дохода, за да не му се удържа данък. Доходът от гражданския се декларира от лицето в годишната му декларация.
ами аз мисля, че може, защото гражданския и трудов договор нямат общо и имам право да го изпитам дали може да свърши тази работа, след като е назначен по трудов договор (без да е бил на трудов договор при нас досега), просто си мисля, че няма да е доволен много 
Здравейте,
според Вас мога ли да назнача лице(което преди това е извършило услуга по граждански договор) на трудов договор по чл. 68, ал. 1, т. 2 (за да свърши определена работа подобна на услугата, която е извършил по граждански) и да има срок на изпитване 6 месеца?
Аз го изчислявам на 1 м. 23 д
има несеквестируем доход - мрз 460 лв.
636 лв. - 460 лв. = 176 лв ( ще се преведе към ЧСИ)
Да, първите три дни се заплащат от работодателя. В срок на изпитване ли е служителя?
ЧСИ  с които сме разговаряли (дори миналия месец имахме пак разговор с един от тях), казаха че тълкувателното решение не означавало от остатъка (между 600 лв и 460 лв - 160 лв : 3 = 53.33 лв) да им превеждам 1/3, а цялата сума над 460 лв до 600 лв. - 160 лв отивала за тях. И кое е правилно сега?
може и имате право
Добро утро :) благодаря за отговорите. Миналата седмица направих едни правила относно проверките за алкохол и се базирах на чл. 129, 199 от КТ и наредба 30, както и ЗДП, Закона за измерванията и т.н., сега ще трябва да се консултирам и с някои медицински лица, че явно ми е доста мъгливо всичко :)