Здравейте, имам следното питане: Бракувахме камион, който искаме ба продаден. Питането ми е следното: След като е бракуван камиона (12 т. )можем ли да го продаден на цена от 1200 лв. или трябва да се съобразим с пазарната им цена?
Но ми го връща с основание :Декларации обр.6 : Ред 1: Невалиден номер на формуляр: [NULL]
т. е коригираща с нули, но ми идва на ум , ако не греша датата ми на съставяне не трабва ли да е с тази на грешно съставената?
Аз ги изготвям от счетоводна програма
Изпращам ги с код заличаване
Здравейте, моля за Вашата помощ: Подала съм за февруари Д1 и Д6 два пъти с интервал 10 дни. Днес подавам заличаващи  Д1 и Д6 , но ми ги връща с отговор : "Невалиден номер на формуляр". Някакви съвети?
Здравейте, моля за Вашата помощ по следния казус: Сключен е договор между фирми за заем . Питането ми е според Вас мога ли да го осчетоводя:
1.Предоставяне на заема: 
Клиенти по финансови разчети/ Разплащателна сметка;
2. Начисляване на лихва всеки месец:
Разчети по лихви / приходи от лихви
Или по законосъобразно е да е:
1.Предоставени заеми/разплащателна сметка
2. Разчети по лихви/ приходи от лихви
Здравейте, моля за Вашата помощ по следния казус: Имаме ведомствена бензиностанция, която ползваме за лични нужди и рядко зареждаме на наш партньор, като за това му пускаме фактура. Но за последното зареждане цената ни по фискален бон (възоснова, на който аз ще пусна фактура) е по - ниска от доставната ни цена. Как да процедирам в случая? Благодаря .
Благодаря Ви, а сега само протокол за анулиране на фактура  ли трабва да включа в дневниците или само да си сторнирам фактурата и да пратя нова ДДС декларация, че се обърках вече?
здравейте, моля за Вашата помощ понеже досега съм нямала такъв случай. За месец 12.17 г. подадох ДДС декларация и я платих. Но сега разбирам, че едната фактура е анулирана (забравили са да ми кажат).  Какъв е точно реда ? Благодаря
Да, лицата са свързани. и мен това ме притеснява да не се тълкува така
Здравейте, имам следното питане: Сключен е договор за заем между фирми. Има ли законов праг, под който не може да е %. ?
Здравейте, имам следното питане  Машинист, ПСМ назначен на постоянен ТД може ли съвместно да изпълнява и длъжността Механик, гараж?
Здравейте, имам следното питане Оператор, ПСМ и Машинист, ПСМ са трета категория труд, нали?
691 - сметка за непризнати разходи, 459 - др разчети с бюджета и ведомства
Здравейте, имаме издадено нак. постановление за сумата от 150 лв. Питането ми е как според вас е по - правилно да се осчетоводи.  Сметка 691 /459,503 или 609/459?
Извинявайте, за може би глупавия въпрос, но сметките  за плащане на наказателно постановление на Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението и  Районна служба ПБ бюджетни сметки ли се водят?
И аз това казвам! Но клиентите не искат да анулираме фактурата, защото са я платили
Ами според мен не е правилно да се увеличава ДО с 4.17, защото тя е правилно и ДДС е правилно начислено, просто при пресмятането ДО+ДДС =СУма за плащане е сгрешена и за мен най- правилния вариант е анулиране