Здравейте, има ли промяна в отчитането на получените фактури от Гугъл след 01.01.2021г ?
Здравейте, докторант има ли право на обезщетение от борсата ? През обучението си няма да си внася осигуровки .
Здравейте, фирма с рег. чл.97а от ЗДДС ще предостави услуга по организиране на мероприятие в Бъргария на фирма в ЕС. Прихода от това ще участва ли при определяне на оборота по чл.96 от ЗДДС ?
Здравейте, при ДЗЗД съставено само от юридически лица възможно ли е да се изплаща личен труд на представляващия и да се назначават работници по тд ?
Ако искаме да продадем този компютър, който изобщо не е напускал  държавата членка на ЕС на фирма , която също е позиционирана там , как стои въпроса с ддс ? ДДС е платено във фактурата за покупка и е заприходен с цялата му стойност.
Ако се подава от съставител декларацията за истинност от кого е правилно да се подпише, управител или съставител ?
Какво произвежда печатницата, тя само отпечатва с вложените си материали. Според вас след като произвежда книга, тя ли притежава правата върху нея ? Да, 20 %
Пуснаха помощите и какви ли не гимнастики се мислят за да се усвоят...Замисъла си го бива иначе, личен труд за стар период, пък не е плащан, пък декл.6 не е подавана, а сега на куп не може ли ?
През epay не би трябвало. Според тях също не трябва, погледнете си договора.
Здравейте, българска фирма нерегистрирана по ДДС получава инвойс за доставка на услуга от фирма регистрирана в ЕС с начислено ДДС вътре. Трябва ли според вас да се регистрира по чл.97а в случая ?
По отговор-въпроса не можете ли да се ориентирате в лабиринта "Кой партньор повече данък добавена стойност ще начисли към дружеството?"

Малко по сложно е, хубавото е че не го разбирате. Мерси за опита все пак.
Партньорите са ЮЛ
И физическите лица по проекти по ЗЗД нямат дялово участие в основния капитал на възложителя, но им се удържат осигурителни вноски и данък по ЗДДФЛ понеже са получили обект на облагане по закона- облагаем доход след приспадане на личните осигурителни вноски.
Предприятието, ако е регистрирано по ЗДДС и доставката на услуга е облагаема по ЗДДС трябва ли на отделни редове да се начислят рабат и данък?

По темата може ли мнение или ... ?
Здравейте, във фактура от съдружник към ДЗЗД трябва ли да се начислява ДДС, за извършена услуга, която е свързана с договор в който изпълнител е ДЗЗД ? В учредителния договор няма посочени апортни вноски.
Благодаря! Но изниква въпроса , как ще се отчете според българското законодателство ?
Здравейте,

Българска фирма рег. по ДДС закупува компютър от фирма в ЕС, проблема е че реално той няма да пристигне в България т.е ще си остане там. Как се процедира в този случай , нямаме товарителница, ВОП ?
Здравейте, има ли начин да се додаде корекция на декл.1 и 6 за миналата година в НАП онлайн заради извънредното положение  или трябва да си се ходи на място ?
Казали са, но на практика декларацията си иска № на годишен отчет и единственият начин за подаване на авансовите вноски е да се декларира, че предприятието не е извършвало дейност, което е невярно.


Щом са казали, че може само частта с авансовите вноски, значи би трябвало да приемат без останалите неща.
Пък после ще си подадете ГОД и ГДД с номера и всичко останало
За кои сектори важи това с 60 % от заплатите, някъде има ли инфо ? Чувам, че няма да е за всички