Благодаря за  бързия отговор, само едно уточнение как се тълкува " виновно поведение" тоест да ме уволнят дисциплинарно ли?
Здравейте, имам следният казус... април 2015 година се регистрирах на борсата като ми беше отредено да получавам 60% от брутното си възнаграждение за период от 8 месеца. От тях съм се възползвал само 1.5 месеца на 15 юни 2015 си намерих работа, като си подадох всички увесомления в срок. За този период съм сменил общо 3 работодателя като при последния съм от 1 седмица, но имам чувството, че много се прецаках в смисъл вообще не е това за което разговаряхме  и ми беше обещано на интервюто. Та питането ми е следното,  ако отново отида на борсата какъв стаж биха ми изчислили общия или от 15.06.15 г.  До момента. И по какъв начин трябва да бъда освободен от работата имам 6 месечен изпитателен срок с 1 месечно предизвестие в полза на работоателя.
В началото бях много сигурен, но вече тотално се обърках и за мен няма логика.
Ще се опитам да задам въпроса си  много по просто. Значи Фл (Български гражданин) си закупува лек автомобил и заплаща ДДС в/у  покупната цена - ние сме лизингово дружество което закупува автомобила (естествено без ф-ра с договор за покупко -продажба) и го отдава на лизинг отново на ФЛ. Марж няма .
Здравейте, имам следното питане...
Дружество регистрирано по ДДС, Възнамерява да закупи МПС от физическо лице с цел да се отдадена лизинг.  Разлика между покупната и продажната цена няма да има
т.е. няма да има марж. Според Вас може ли да се позовем на Чл. 50 от ЗДДС и сделката да е освободена?
Здравейте,
поради стеклите се обстоятелства във дружеството се наложи да водя и ТРЗ, с което до сега не се бях занимавал, та имам следният какзус.
може ли да се увеличи възнаграждението на служител със задна дата (само 1 месец) считано от 01.07.2017 г., при положение, че заплатите са изплатени също така са подадени и дек. 1 и дек 6.  Как се процедира в такива случаи?
Благодаря Ви предварително.


Здравейте,
въпреки, че изчетах доста коментари и дискусии аз все още не мога да повярвам, че има такава несправедливост...
Казуса ми е следният и моля за съвет!  преди 2 г.и 2 месеца бях съкратен поради спиране на дейноста на дружеството по чл. 328 и се регистрирах на борсата с право на обещетение с 60% като имах право да получавам обещетение 10 месеца,
но след няма и месец и половина започнах работа, уведомих ной в законовия срок и т.н. От тогава са изминали 2,2 год. и сега отново съм на път да остана без работа и бях спокоен до вчера, като мислих, че мога да се върна на борсата и пак да получавам обещетение (остатъка от 10 те месеца) докато си намеря нова работа,но явно НОИ не мислят така, поне от прочетеното до тук. За това моля за съвет, наистина ли след като надвишиш 9 месеца на новото работно място и случайно останеш без работа не може да си получиш остатъка от полагащото ти се обещетение? Ако е така е много несправедливо  :noexpression: