2.1. не
3.  Няма законови пречки

Благодаря за отговора. А относно
2.2. Кой VAT трябва да се начисли този на нашата държава или този на контрагента извън ЕС? Какво става ако там нямат VAT? Например САЩ?
От това което прочетох в 97а, излиза че регистрацията е задължително ако услугите се считат че се изпълняват  в друга страна от ЕС. Това ни отвежда в чл 21, за да установим къде се изпълняват услугите ни и според чл 21(1):
- ако получателя не е регистриран по VAT - България
- ако получателя е регистриран по VAT - мястото на получателя

Допълнително по-надолу в чл 21 има т. (5) (а) (б) (в), която засяга нашите услуги за ЕС и на практика значи че при всички случаи за износ на нашите услуги е задължителна регистрация по ЗДДС.
Тук възникват някои допълнителни въпроси:

1. Ако се регистрираме по ДДС, следва ли да издадем фактура с начислено 20% ДДС или следва да издадем фактура без ДДС и получателя да си го самоначисли в неговата държава? (контрагент в ЕС)

2. Ако контрагента не е в ЕС, (Австралия, Нова Зеландия или САЩ), как се издават фактури:
2.1. Ако не сме регистрирани по ДДС - можем ли да издадем такава ф-ра?
2.2. Ако сме регистрирани - начислява ли се във фактурата или контрагента следва да си го самоначисли

3. Възможно ли е( законно ли е) да се регистрира втора фирма (по ДДС) със същата дейност и собственик, която да оперира само с чуждестранните контрагенти, а за България да остане текущото дружество нерегистрирано по ДДС?
Здравейте, казуса е следния:
Ние оперираме с фирма не-регистрирана по ЗДДС. Имаме заявка за поръчка от чуждестранна фирма (регистрирана в ЕС и по VAT).
1. Можем ли да издадем опростена фактура (както за БГ дружества), без да се регистрираме по ДДС и съответно без да начисляваме?
2. В случай, че е нужно да се регистрираме по ЗДДС, за да можем да фактурираме, следва ли да начислим ДДС-то тук или се издава фактура без начислено ДДС и партньора си го самоначислява? (услуги: изработка на уебсайт/софтуер, управление на онлайн реклама)
3. Услугите:  изработка на уебсайт/софтуер, управление на онлайн реклама считат ли се като произведени в България (мястото на доставка къде е)?