Здравейте,
Казусът е следният:  Ще работя за фирма, която е регистрирана в Англия и се занимава с онлайн търговия на части за телефони. Те внасят стоката от Китай и следователно плаща импорт данъците в Англия, след което ми изпращат стока тук в България, която седи на склад при мен, докато не се направи някоя поръчка от онлайн платформите ( olx и собствен сайт ). Продаването ще  се извършва чрез Куриер -Пощенски Паричен Превод.
 Въпроса е следният- трябва ли да се направи фирма в България или понеже фирмата е от страна членка на ЕС не е необходимо и може да търгува свободно в България и всички данъци и такси от продажбите да се плащат в Англия ( тъй като там е регистрирана фирмата и там е седалището ).

 Също така фирмата в Англия не е ДДС регистрирана, но от Еконт ми казаха, че трябва да се регистрира английската фирма по ДДС в България, за да можело да продава през Еконт легално.
Доколкото знам, трябва да имаш 50 000 лв годишен оборот, за да те регистрират автоматично по ДДС.
Ако може споделете дали има нещо друго допълнително, което трябва да се направи за продаването на тези стоки в България по легален начин.
Благодаря.