Здравейте на всички, моля да ми кажете имам ли право на обезщетение за безработица, тъй като не съм сигурна в изчисленияата си. Четох, че трябва да съм осигурявана 12м през последните 18. Ще ви напиша последните ми осигурявания, за да ми потвърдите имам или нямам:14.11.2017-28,09.2018г-10м и 14дни, след това 01,07,2019-01,08,2019-1месец и последни период е 01.11.2019-08,04,2020-5м и 7 дни. Много ще съм благодарня, на помогналите ми
Здравейте на всички. Искаме да преобразуваме ООД-то в ЕООД и да сменим адресната регистрация. Питането ми е дали долупосочените документи са необходимите, имам ли някакъв пропуск или грешка. Предварително благодаря на тези, които ще се включат.
1. Заявление А4 , обновен дружествен договор за учредяване на ЕООД и вписана промяната на адреса, протокол от събрание на текущите съдружници че ще бъде продаден текущ дял на съдружник, протокол за преобразуване на ООД в ЕООД, декларация за истинност, нотариално заверен договор за покупко продажба на дяловете, декл по чл 13, ал 4 и документ за платена такса
http://www.nap.bg/news?id=3425


Интрастат оператори с възникнало теку­що задължение са задължени да подадат Интрастат декларация  за първия ре­ферентен период до 20-то число на месеца, следващ този период. За следващите референтни периоди срокът е до 14-то число на следващия месец.
Ето го същият линк С ДИРЕКТЕН ДОСТЪП за по-лесно, да не копирате.
Надявам се колежката по-горе да не се сърди, че го модифицирах от нея. :good:

Не, много благодара :)
Здравейте, поствам линк, който изяснява понятия администратор, обработващ, лице-под прякото ръководство на администратора. С конкретни примери. На мен видеото ми бе доста полезно!   [/]https://www.facebook.com/tvdobrich/videos/1723511871071923/[/url]
Здравейте, за много от вас, въпросът ми може да тъп, но нали в дневниците по ЗДДС се вкарва дата на издаване на дан.фактура, а не датата на данъчното събитие?
Четох, четох, ама едно от нещата дето не ми е понятно: Ние/фирма ЕООД/ сме администратор на лични данни, а обслужващата ни счетоводна къща-обработващ. Искаме да ни изпрати/счет.къщата/ по имейл копие на личните карти на служителите ни, но отказват/искаме ги, за да изготвим декл.съгл от физическия обект/. Как ще се случват вече нещата?
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,22561.180.html

Захарче, ето в тази тема има какво ли не, а можеш в отговор 192 да намериш и примерни материали - мисля, че има и на такъв договор между администратор и обработващ.

Аз съм счетоводител в строителна фирма. Сключваме договори с подизпълнители, инвеститори, изпълнители. Не съм част от счет. къща  :)
Аз наистина съвсем добронамерено Ви писах - прочетете поне темата. Със сигурност ще си отговорите и ще разберете много неща. Ще установите, че и въпросът Ви е някак не на място.
[/quoteцялата

Благодаря, делфинче. Прочетох цялата тема. 1.С всеки служител трябва декл,съглацие. 2.С всеки клиент-договор за защита, а нещо с доставчиците от които пазаруваме?/
Извинявам се, имах в предвид декл.съгласие  :) тоест не споразумение.
То същността на това благородно (бюрократично) начинание на мен ми убягна...  :cray: :cray: :cray:

Извинявам се, имах в предвид декл.съгласие  :)
Здравейте, имам следното питане:
1.С всяка нова фирма ли трябва да се сключи спор. за защита на личните данни или с новите контрагенти
2. С всеки служител или само с новопостъпващите
3. Трябва ли споразумение с доставчиците?
Здравейте, искам по електронен път да подам заявление за доброволна рег.по ДДС. В раздел В от ел,сайт на НАП, трябва да закача/Приложени документи/ декл.по чл.176а, ал.1. Не откривам бланка в нета. Може ли да ми изпратите в лично съобщение или тук да качите. Трябва ли и друго да прикачвам, при положение че фирмата до този момент няма никакъв оборот, т.е не е "работила"?
Здравейте и хубава и успешна седмица. Ние сме ООД. Управителя има и друга фирма, която обаче не е действаща. Трябва ли да подадем някаква декларация за започване на дейност? Ще регистр.новата фирма по ДДС-доброволна регистрация по чл.100.

Здравейте,
Най-чиста работа е да го отдаде под наем на фирмата. Е, той ще трябва да декларира доход от наем и Вие ще трябва да му удържате и внасяте данък, но за нает автомобил се признават всички разходи - не само горивото, а и ДДС.

А дали може бланка на примерен договор за отдаване под наем?
Добро утро и успешна седмица. Ние сме строителна фирма и доста често на управителя ми му се налага да пътува командировка до строителните обекти в страната. Ползва личния си автомобил. Как да му се признае р-дът за гориво, може ли да ползваме ДДС-то и трябва ли някакъв договор да подготвя за отдаването на автомобила за служебни цели? Благодаря
Здравейте на всички. Имаме работници, които са били в командировка за периода 01.04-30.04.2018г вкл в командировка в страната. Ясно, че дневните пари са по 20лв на ден. Съботите и неделите са били в командирования град, но са почивали. Не знам за уикендите трябва ли да им начислявам дневни, въпреки че не са работили. Нощувките ги поема възложителя. 2, Начисляват ли се допълнително осигуровки за съботите и неделите?