Здравейте отново! При нас имаше фактура за транспортни /куриерски / разходи и тя е от българско дружество и с право на ДДС. Самото българско дружество не издава такава фактура, защото то не извършва транспорт. За друг случай не зная.
Здравейте, Иванина!
Аз имам такъв случай и за целите на ДДС издавам протокол за ВОД , в който се начислява 0% ДДС към немския ви ДДС номер. Използваната данъчна основа е всъщност себестойността на конкретните стоки и тя се посочна в протокола за ВОД. Ходихме дори на консултация в НАП с експерти и те това ни обясниха, като основание на протокола посочвате ВОД на собствени стоки в ЕС.
Сега ме тормози Амазон във Великобритания и промените там, не знам Вие имате ли такъв случай и ако да, ще съм благодарна за мнение, защото след промените от тази година нещата са вече различни за ДДС.
Здравейте, последно облагат ли се с корпоративен данък тези приходи  или не? На мен ми казаха от отчитащата проекта фирма,, че са облагаеми и съм ги обложила. Но ако не е така, моля за обоснован отговор! Предварително благодаря на отзовалите се!
Здравейте, подбутвам отново темата! Актуално ли е това за оперативен лизинг за тази година в предприятие , което спазва НСС? Моля за актуално мнение, защото четох доста и се обърках!
Благодаря предварително на включилите се!