Печалбата на ЕТ ще напиша като доход.
А ПЕЧАЛБАТА на ЕООД-то?  И тя ли като ЕТ-то? И дали трябва да се пише? Това не съм много сигурен.
Здравейте отново,
днес ходих до социалните и след двучасово обяснение / и те незнаят какво точно искат или по точно ако може да не се подават декларации/ казаха, че трябва да напиша като доход и печалбите на двете фирми плюс заплата, която получавам от ЕООД-то.Реално аз печалбата не я взимам като доход, защото влагам в машинки и други неща за улеснение .Другото, което не мога да си обясня, печалбата я разпределям на 12 месеца и си пиша дохода за 2018 год. , а за тази само юли имам печалба.Това което ще падам реално няма да е вярно, защото догодина като получа печалба и я разпределя за 2019 ще са други суми.
Моля за съвет какво точно да направя.
Благодаря.
Здравейте, имам следния казус. Имам фирма ЕООД и наследих от покойния ми баща ЕТ. Сега трябва да се подава декларация за детски и не знам какво удостоверение да дам за доход като ЕТ. Осигурявам се в ЕООД-то.  ЕТ-то съществува и  за 2018 год има печалба от 2400 лв. Трябва ми удостоверение от август 2018 до юли 2019 за ЕТ-то
Какво да напиша в удостоверението?
Предварително благодаря.
Хубав и спорен ден на всички.
Да ,съгласих се със задълженията и активите!
"С приемане на предприятието, започвате да следите оборота му и, ако за 12 месеца назад той надвишава 50 000" --МОЕТО ВЕЧЕ ЕТ СЛЕДЯ, така ли?
Не се интересувам от оборота на починалото ЕТ?
А защо в НАП ме питаха, аз дали съм продавал нещо и какво имам на мое име?
Казаха само на мен за 12 месеца назад. НА НОВОТО ЕТ.
Вече се обърках тотално.
Здравейте, аз съм пред същата дилема.
Аз приех наследственото ЕТ.
Починалото ЕТ има оборот около 60 000 лв. Аз работя на трудов договор.
Значили че може да не се регистрирам според това:
когато независимата икономическа дейност на починалото лице бъде продължена от лице/в случая АЗ/, което не е регистрирано по този закон и за което не са налице условията за задължителна регистрация по чл. 96, ал. 1, лицето има право да се регистрира по този закон."
Лицето/АЗ/не съм регистриран по ДДС и  нямам този оборот от 50 000 лв годишно.
Не съм много в час и затова моля, за  по просто обяснение. Да го разбера, че с тези членове и членчета направо се обърквам.
Предварително благодаря.