Здравейте,в закусвалня при взимане на храна за вкъщи кутията и приборите с 20%Ддс ли се маркират?
Здравейте, Чфл от Русия, който е със статут продължително пребиваване в България и работи по ТД тук иска да отдаде под наем МПС на бълг. фирма. Фирмата има ли право на НПР? Чфл подава ли декл по чл 50 в България при положение, че живее и работи тук?
Благодаря за отговора.
Здравейте, българска фирма нерегистрирана по ДДС купува обувки от фирма от ЕС , която е регистирана по ДДС. В invoice е включен и транспорта. Начислен е ДДС .Трябва ли заради включеният транспорт да се регистрираме по ДДС заради услугата или само следим прага за ВОП ?
 Благодаря. И аз правя решение всяка година.
Здравейте, Сол получава всеки месец възнаграждение за личен труд в размер на  610 лв в брой. Според последните изменения на ЗОПБ всяка година ли трябва ново решение от Сол за личния труд, за да има различни основания за изплащане на труда и да не попадне в ограниченията на закона.
С тази промяна излиза, че всеки сайт е ел. магазин или аз нещо не разбирам.
Според мен не, тъй като това не е доход на наемодателя.
Здравейте, ЕООД продава стоки чрез olx и bazar. Продажбите са с наложен платеж. Издава се касов бон. Моля да потвърдите според вас - тези сайтове не са ел. магазин, тъй като нямат кошница.?Трябва ли да се попълва Прил 33, тъй като приема плащания с наложен платеж.
Аз също имам Зп 60/4т0 рег.по Ддс.Всеки месец си носи фактури и за целите на ддс си го водя като фирма.На всяко възстановяване Нап иска оборотна и тн.Той също има кредити и банките си искат баланс и опр .След като 2017 има пускани Ддс декл да Ви донесе разходните фактури за 2017.За да направите оборотна ще трябва да осчет.банки и субсидии за 2017.Иначе в 122 може да съберете печалбите му по данъчни декл от предходни години.Моят се занимава с орехи.Заведох му земята и дръвчета.Ако кандидатства по програми наистина ползват някакви одитори,които искат балански,инвентарни книги и тн
Мн благодаря.Всичко ми стана ясно.Само нз има ли смисъл от тази сложнотия.Може би затова колеги предпочитат да си представят информацията от 01 до 12.Иначе за да няма проблеми в бъдеще през м 12/2018  не е ли по-добре Сол да си плати за 2 месеца и след това текущо?
Може ли да помогнете с тази коригираща справка.На Сол изплащам 11 месеца възнаграждение по 460лв.За 2017 разбрах как да отразя справка.Какво се попълва догодина като м.01/2018 изплащам за декември 2017.През 2018 Сол си плаща възнаграждение на 510.
Здравейте,фирма,която от 6г не работи иска да се дерегистрира по Ддс.Има наличност стоки за 2400 лв.Трябва ли да си самоначисли Ддс с последната справка декл или не?
Е ако ще обжалваш рев.акт нищо няма да коригираш.Защо да те санкционират за неверни данни?
И аз се чудя какво да подам за такива мои фирми.Тъй като те не са без дейност такса за публикуване ще има ?
Еоод не може да осъщ.таксиметрови услуги,ако няма лиценз.С лиценз на друг превозвач могат да карат всички Ет и регистрирани в регистър Булстат.Плаща се алтернатияния ък и в края на годината не се плаща годишен данък.Единствено трябва  се внимава с оборота,за да не изравняват осигуровки.
По принцип трябва 2016 да се заведат.Но тя е приключена.Затова се чудя.Тъй като са хранит.стоки нз дали са продадени   са останали на склад
През април 2017 са получени фактури за стока от 08/2016.Ползван е ДДс през април 2017.Как е правилно са се заведат стоките.
Не.Месец 01 има 22 р.-176 часа.Продавачките по  график са изработили 160 ч.Нали от 1.01 пише,че ако не са изработили часовете за месеца  счита,че работникът  е в престой  не по негова вина.
Добър вечер.Тъй то трз не ми е силна страна искам да попитам дали правилно съм разбрал новата промяна при СИРВ.В магазин при месечно изравняване ,когато са  160 ч. м.01,аз им начислявам  заплата за отработени 176ч?