Здравейте,

имам въпрос относно вписването на акции в ГДД.
От преди 2 години си купувам акции на компанията, в която работя. Само закупувам, без да продавам и получавам дивидент.

За миналата година създадох 1 запис с брой акции ( придобити през 2018) и цена в част I, като дата на придобиване записах trade date и цена на придобиване в лева, изчислих по фиксинг на БНБ за дата.

Миналата година (2019) имам 2 придобивания на акции в два различни периода, на различна цена съответно.

Как трябва да запиша акциите тази година?

Трябва ли да направя средна цена т.е. придобиването от 2018, двете от 2019 година по фиксинг и да разделя на всички акции, за да се получи средна цена, или
-   Трябва да запиша същия ред като 2018 година и да добавя още два за всяко едно придобиване през 2019?

Благодаря предварително.
Здравейте,
Имам сключен постоянен трудов договор със средна брутна заплата над 2300 лв, т.е. Когато имаме бонуси и т.н. е над осигурителния праг. Трябва да сключа два граждански договора, единия със застрахователна компания за изплащане на комисионни всеки месец ( по които няма удръжки), другия като финансов консултант и при сключени сделки ще ми превеждат комисионни.
Искам да Ви попитам за данъците? Какви данъци и осигуровки се плащат? До колкото знам трябва да се попълва ГДД, но не знам дали допълнително се дължат здравни/социални осигуровки.

Благодаря! 
Здравейте,

имам питане и се надявам да ми помогнете, тъй като от НАП дават информацията на части.

Имам имот за отдаване под наем след наследство. Става въпрос за отдаване на етаж т.е цял апартамент от къща за летния сезон. До колкото разбрах трябва да се мине през категоризация от Общината, после патентен данък към държавата, до 15то число се начислява туристически данък, трябва да се подава информация към МВР за хората и да се подава ГДД.

Искам да ви попитам дали можете малко да ми разясните каква е процедурата, какво трябва да се направи и стъпките, които да се следват, за да може като отида до общината там да знам как да действам.

Не желая да откривам фирма и т.н. Имам родител пенсионер и дали може той да се води отговорно лице ( до колкото знам трябва да плащам здравни осигуровки).

Четох във форумите подобни теми, но може би има новости от началото на тази година.

Благодаря ви предварително!