Здравейте, мили хора, моля за вашата помощ!

1. Когато в заповедта за командировка се определи размер на дневните при пътуване в чужбина, съобразно с приложението, необходим ли е разходооправдателен документи - касова бележка, фактура или лицето получава тази сума въз основа на командировъчното и не е необходимо "доказване" на този разход, както е за квартирните и пътните?
2. Какви са стъпките при разпределяне на дивидент на ЕООД? Трябва ли да се изготви решение за разпределянето и освен плащането на данъка ,попълва ли се някакъв документ към НАП - образец декларация и тн.?

Сърдечно благодаря, ако някой се отзове!
Здравейте, работя на пълен работен ден в за българска фирма в България, мога ли да сключа втори договор с чуждестранна фирма? Работата ми по втория договор е свързана с периодични пътувания в чужбина през месец-два и възнамерявам за времето,  през което отсъствам от България, да използвам отпуск, платен и неплатен. Интересуваме това в съответствие със закона ли е и също така, по втория договор следва ли да подавам отделна данъчна декларация? Благодаря предварително за вашите отговори!
Много Ви благодаря!!!
Здравейте, на 22.,02.18г. бях освободена "по взаимно съгласие" от заеманата длъжност, да разбирам ли, че все още има възможност да бъда наета в друга фирма за 10 дена, например, след което да бъда уволнена и така да получа по-голямо парично обезщетение. Като моят "трудов стаж" е 13 месеца, тоест "борсата" ми ще бъде 4 месеца, но няма да е по 9,00лв./ден, а ще е 60% от средномесечното, нали така?
Другото кеото е, тъй като 4 счетоводители ме убеждаваха, че няма как само за 10-ина дни да бъда назначена и след това освободена и задължително трябват поне 2 месеца, се записах на борсата и по ел.път подадох заявление в НОИ.... ако ме назначат от дата 27.02.18г., дали ще е проблем да се отпиша от борсата иииии.... след 2 седмици да отида отново...
Много благодаря предварително на всеки, който сподели информация и мнение!