Благодаря за отговора. Доколкото разбирам няма категорична яснота за Рay pal и Etsy carts- все пак получената сума тук е по банкова сметка . Отделно е другото, че в Етси и Ebay се  продават собств.изработени неща от хора без регистр.фирми / включит.и аз/- та какви касови бележки да издаваме./ става дума за епизод. или малки продажби или никакви за дълго време./ Което ме навежда на въпроса под каква форма човек трябва да се регисгрира , за да излезе от порочния кръг хем да е според изискв. хем да останат някакви малки пари и за твореца.
Здравейте,

Съгласно новите изисквания -  "Търговците, които използват собствени, наети електронни магазини или публично достъпни онлайн платформи за продажби са длъжни да подадат информация за това пред Националната агенция за приходите до 29 март 2019. Изискването е валидно за лицата, които и в момента осъществяват е-търговия, а търговците, които занапред ще използват електронен магазин, трябва да изпратят данни за него преди да стартират дейността си."
   Искам да попитам някой насно ли е това важи ли за търгуване в  ETSY  и Ebay. По- конкретно - за ползване платформата на Етси . През 2018 започнах да излагам там мои неща-направени от мен като хоби в обособено мое място, плащам си съотв.такси / съотв.платено и ДДС/ всеки месец за изложени мои неща и имам ... 1 /една / продажба само / за клиент в чужбина извън ЕС/.  Това прави ли ме задължен да декларирам нещо , от което в момента съм на загуба и плащ.е по Кт превод .  Благодаря.