Горе сте написал:
...ще получавате по 9 лв. на ден, съвсем правилно са ви казали.

И когато ви отговорих, че можете имах пред вид точно написаното от вас, защото за мен това означава освобождаване по взаимно съгласие.  :smile1:
Успех и късмет!

Да, но ако вече има изчислено обезщетение от НОИ ( а такова в случая няма), дори да има освобождаване по взаимно съгласие, може пак да се отиде на борсата и да се получи остатъка от изчисленото обезщетение ( а не 9 лв на ден), стига това да е в рамките на 12 месеца, така ми казах слуижителя от НОИ.

защото обезщетението тепърва трябва да бъде изчислено, а то е на база предходен работодател. Интересно, от кога базата е такава?

След като "чак" на 27.08. започвате работа, защо не се регистрирахте в НОИ вчера или днес?

  Това за базата е ако няма регистрация в НОИ, така ми обясниха от там.
  Не се регистрирах в НОИ, защото днес се разбрахме да започна от понелник - дори и да се направи регистрация, изчислението не става за един ден, предвид подаването на ведомостите, пак е НОИ така ми казаха. И също , че в срок от 7 дни , с копие от трудов договое трябва да се отпиша от бюрото по труда.
 
Можете.  :smile1:

Благодаря за отговора, но днес ходих лично до НОИ да ги питам и от там ми казаха, че не мога - ако към момента е направена регистрация в НОИ и има изчислено обезщетение- може да се върна и да получавам пълно обезщетение, независимо от причините за напускане,
 Ако обаче ристрация в НОИ НЕ е направена , при евентуално връщане ще е минимално обезщетение, защото обезщетението тепърва трябва да бъде изчислено, а то е на база предходен работодател.
Тъй като на 27.08 започвам работа, няма как да направя  регистрация и ако евентуално се запиша отново, ще бъде 9 лв на ден, така ми казаха.
Здравейте,
На 04.07.2018 год. бях съкратен от работа. На 09.07. 2018 год, се регистрирах в Агенция по заетостта. Към днешна дата все още нямам регистрация в НОИ ( срокът е 3 месеца). Успях да си намеря работа и започвам на 27.08. Въпросът ми е- ако нещата не потръгнат и напусна по взаимна уговорка, мога ли да се върна отново на бюрото и да получавам обезщетение макар към датата на отписването от бюрото да нямам регистрация в НОИ, а да я направя след като се върна ?