Здравейте отново. На 25.07 трябваше да се отида в борсата по труда и да се разпиша, вече сигурно се досещате, че не го направих. Вчера(петък) се усетих, но нямах възможност да отида. Проблем ли ще е като отида в понеделник ? И дали да занеса една бутилка да почерпя все пак жената ? Какво бихте ме посъветвали  :)
Здравейте, ако срока от 7 дена който имам за записване на борсата от дадата на съкращаването съм го пропуснал ще мога ли да се запиша ? Въпроса ми е дали да ходя до там да питам или няма начин ?
Въпроса ми беше дали процедурата с фиктивното ми назначаване и освобождаване задължително трябва да присъства в ТК, но мисля че получих отговора : )
Значи, ако в ТК ми ги няма тези 5 дена ще е проблем... Добре, благодаря ви. Поздравления за това, че отговаряте много бързо и на едни и същи въпроси всеки ден и все още го правите : )
Не би трябвало, но е желателно заповедта за освобождаване да е готова.

Да е готова имате в предвид, да си носа копие от прекратяването на договора ли ?
Когато се назначавам фиктивно във фирма и след това ме освобождават, ако не ми е попълнено в трудовата книжка, тези 5 дена това ще бъде ли проблем ?
Бърз въпрос. Както ви казах, напуснах по взаимно съгласие и ще бъда назначен фиктивно във фирма за 5-6 дена. Въпроса ми е, има ли проблем, че м/у освобождаването ми по взаимно съгласие и назначаването ми в другата фирма ще има период от 1 месец, в който аз нито работа нито съм на борсата ?
Благодаря ви за бързите отговори !  :good:
В трудовата Ви книжка няма как да е посочена сумата на която сте осигуряван. Там е посочена основната заплата по договор. Осигурителният доход се формира от основната заплата + допълнителни възнаграждения. Размерът на обезщетението се изчислява от осигурителния доход.

Ясно. А имам ли право пак да се запиша на борсата ?
Това - на 09.2015 пак за месец и малко - продължение на борсата от 10.2014 ли е?

Да
Имам бърз въпрос. Напуснах по чл.325. Ще ме назначат фиктивно за 5 дена и ще ме съкратят по чл. 71. На 10.2014 година съм бил на борсата за 1 месец 10 дена след това на 09.2015 пак съм бил за месец и малко. Въпроса ми е имам ли още право да се запиша ? И другото, което искам да попитам е следното, в трудовата ми книжка пише, че съм осигуряван на 550лв, но мен брутната ми заплата е около 1200-1400 лв и имам 23% удръжки на тези пари. Та тези 60 % за 24 месеца, кое ще се има предвид от двете ? Благодаря ви : )