Здравейте, от известно време работя на свободна практика с чуждестранна компания и се осигурявам на максималния осигурителен праг (3000лв). В момента имам предложение за започване на работа в България на трудов договор същевременно.

Възниква въпросът - трябва ли да продължа да се самоосигурявам по същия начин? Ако да, работодателят ми в България дължи ли осигуровки за мен?

Не успях да се ориентирам, тъй като ситуацията е много специфична.

Благодаря ви!
Мерси че писахте, в агенцията по заетостта още средата на юни, а в НОИ началото на юли. Просто се чудя колко време обикновено им отнема (за София) :)

Мерси

На 03.07 в НОИ или в АЗ?
Има разлика.
И, ако става дума за НОИ, различно е, но ще си получите заповедта, те няма да пропуснат...
Здравейте, колко време след подаване на заявления за отпускане на парични обезщетения за безработица ще получа информация от НОИ и също първото плащане? Записана съм от 3ти юли, вече минаха 2 седмици. Мерси!
И да добавя още един въпрос - казаха ми че между старата и новата работа в която ще ме съкратят фиктивно, не трябва да има разлика от над 3 работни дни. Това вярно ли е?
Здравейте. Аз също ще се записвам в бюрото, но нямам адресна регистрация в София, а живея тук. Мога ли да се запиша от родния ми град и после да се подписвам от всяко едно бюро в страната? Това определено ще е по-лесният вариант, отколкото да си правя регистрация тук.

Ще бъда много благодарна ако някой потвърди или вече го е правил.

Поздрави
Здравейте, освен фактът че трябва да си съркратен по член 71. за получаване на 60% от брутното възнаграждение за последните 24 месеца, има ли нещо друго което трябва да се има предвид?

Например има ли особености при договора за наемане или вида фирма, която те наема?
Благодаря
Здравейте, имам един малко по-различен въпрос, чийто отговор не видях до момента. Аз също ще бъда съкратена по член 71 и ще се запиша на борса за въпросните 60% осигуряване.

Същевременно фирма регистрирана в Англия ми предлага работа на граждански довогор със заплащане над минималната заплата в България.

Едното пречи ли на другото или ако сама не си подавам данъчни няма как да си повлияят?

Мерси