Разделени са вачерите за храна от груповите застраховки и пенсионно осигурителните вноски.Реално можете да ползвате до 60 лв за ваучери и до 60 лв за застраховка или ДПФ за служителите.(спраква чл. 209 ЗКПО)
От осигуреното лице  Приложение 7 -Заявление -декларация
от осигурителя -Приложение 10 -Удостоверение

Много Ви Благодаря !
Извинявам се , моя грешка, от гледна точка на работодателя питам . 
Здравейте ,
За втората година майчинство ,освен Приложение 5 , друго какво трябва да се представи.
Извинявам се предварително, ако вече съществува такава тема, просто не успях да я
открия !
Адвокатската професия е дейност упражнявана на основание предварителна регистрация,следователно те са самоосигоряващи се лица и да трябва да се подаде ОКД5.Механизмът е през адвокатското дружуство ,като самоосигуряващи се лица.

Да.
Освен ако трудовия договор не е бил прекратен през 01.2019. Но и в този случай майката ще си получи обезщетението до 410-ия ден

Благодаря Ви за отговора !
Здравейте ,

    Във фирма Х ,служител излиза по майчинство ,като последният болничен е на 13.11.2018г.(тогава е родено и детето).От 01.2019ч. счетоводителят на  фирма ,спира да подава декларации към НАП ,съответно на майката и спират обезщетенията.
   Въпросът ми е следният ,ако се подадът всички декларации до момента , ще се възобновят ли обезщетенията  на майката ?

Благодаря предварително.
Здравейте ,

  Лице с българско гражданство ,живее и пребивава на територията на България повече от 6 месеца в годината, отдава къща под наем в Гърция.Къщата е негова собственост.Част от наемите получава по банкова сметка директно , друга част на ръка.
Къде трябва да отчита доходите си - в Гърция или в България?

Благодаря предварително !