Здравейте, ще е нужно: годишна декл. 6 и ГДД по чл. 50 ЗДДФЛ.
Благодаря Ви за отговора и съдействието.  :smile1:
Здравейте колеги, искам да си сверя часовника с дейността на дилърите на стоки втора употреба /автомобили/ и моля за помощ.

ЮЛ дилър закупува на 27.07 от AUTO 1 автомобил на стойност 4 600 лв., придружаващи доставки на услуги - транспорт и аукционни такси на стойност 2 500 лв с дата 29.07.  Придружаващите услуги са с ДДС при получателя на услугата (тоест ние) и е издаден протокол по чл. 117 с право на ДК.

През октомври месец продаваме автомобила на стойност 9 000 лв..

Чуденката ми е в това дали правилно изчислявам ДДС-то за внасяне след продажбата на автомобила. Взимам единствено стойността на ф-рата за доставка 4 600 лв. (без да калкулирам разходите за транспорт и аукцион към себестойността):
9 000 - 4 600 = 4 400
ДДС: 733,33 лв.

Правилната доставна цена на автомобила ли е това ?
Ще бъда много благодарна за всякакъв източник на информация.
По своето същество рекламациите са мудни процеси ако има дълъг ред за подаване, разглежда, обсъждане и приемане/отхвърляне на рекламация. 
Проверете  дали няма опция електронно да получите кредитното, например от сайта на доставчика с профил. Друг вариант е да се свържеш със счетоводството и те да Ви я изпратят. Най-удачно е според мен, да напишете имейл до доставчика/счетоводството му за да имате черно на бяло доказателство, че проблема с получаването на документа не е при Вас.
Здравейте колеги, нуждая се от разяснение за следният казус:

Лице, ще учреди фирма с предмет на дейност покупко-продажба на автомобили/дилър на автомобили. Придобиването ще е от дилър на автомобили на онлайн търг от Германия, а продажбите ще са на ФЛ/ЮЛ в България.  Относно облагането по ЗДДС, ще е по марж и по общия ред, в зависимост от фактурата която чуждестранният дилър ни издаде (по марж или ВОП).
Затруднението ми идва от това, че не откривам ясни изисквания относно  дейността на дилърите на автомобили в България.

1)   Лицето нуждае ли се от някакъв сертификат за да извършва дейност като дилър ?;
2)   При самото учредяване на фирмата, доброволно ще се регистрира  по ЗДДС на осн. чл.100, ал.1, трябва ли да се подаде друг документ към НАП ? (Доста колеги твърдят, че  прил. № 23 към чл. 88, ал. 2 от ППЗДДС се отнася само за произведения на изкуството .);
3)   Предвижда се гореспоменатото лице да купи автомобил, който да отчита като ДМА и да отдава под наем (rent a car). Следва ли тук да има сертификат или регистрация някъде ?

Ще ви бъде благодарна при всякаква информация или източник на информация.