Бих искала да попитам може ли лицето със задна дата да внесе тези вноски за този прекъснат месец осигуряване и така да се изпълни условиета за непрекъснати 12 месеца?
Да, ако са спазени всички други условия, за да има право на борса.
Това, че лицето получава доход от наем на имот, няма никакво значение, когато се отнася до отпускането на обезщетение за оставане без работа..
Благодаря за бълзия отговор. Бих искала да попитам и още нещо. Лицето, за което питам всъщност е имало прекъсване на осегурителния стаж от 1 месец, преди началота на тази работа, която сега напуска с едномесечено предизвестие. През месец април то не е работило и не е било и на борсата. В тази връзка има проблем да се регистрира на борсата, независимо от този 1 месец, в който не е работило никъде и не се регистрирало на борсата?
Благодаря!
Здравейте!
Казусът, за който бих искала да попитам е следният: На 10.10.2018 ще бъде прекратен временен трудов договор по взаимно съгласие,  стартирал на 16.05.2018 г. В същото време лицето има доход месечен от наем. В този случай лицето има ли право да се регистрира на борсата?