Пробвайте с няколко браузъра, защото на мен преди време не ми даваше да влизъм с googele choreme,  а само с Internet Explore актулна версия.
Да, попълваш си протокола и Д6 , разпечатваш в два екземпляра  и отиваш в НАП.
Здравейте колеги,

Доставчик  от Унгария, но региситриран по ЗДДС в България  променя номерацията на фактурите си. И  от 10 разряден само с цифри както е описано в ЗДДС   пример : 0000031223,  го промея на 12 разряда с букви и цифри пример : BGB000031224.

Имат ли право и как бихте завели тази фактура в  ДДС-то. ?
Здравейте, колеги

Искам да попитам някой използва ли счетоводната програма на  Генсофт  - moneyworks ?
И впечатленията Ви от програмата?
Здравейте

Във фризиорски салон ще се продават безалкохолни напитки  и кафе на  желаещите клиенти.

Искам да попитам освен група на касовият апарат напитки , нужно ли е  някакво специално разрешително за това от агенция по храните или друг орган отговарящ за този вид дейнос?
Здравейте,

Имам следният казус: Собственичка на имот отдаващ се поднаем има сключен договор за наем с физическо лице за имота. Месечният наем се заплаща на лицето  ежемесечно по банков път.
Собственичката има желение от 2021 г. единствено месечният наем да се превежда по банковата сметка на сина й, който не е записан като собственик в Н.Акат.

Въпрсът е   единствено сина и ли ще подава ГДД за получният наем или и собственичката ?

Нужно ли е собственичката да прави някакво пълномощно, че се отказва да получава наем по нейната сметка в полза на сина си, за да няма евентуално подаване на ГДД от нейна страна?

Благодаря за получените отговори
Здравейте колеги, може ли малко помощ,
Опитвам се да пусна едни болничен през програмата на НОИ, при проверката ми дава съобщение сертификатът не е регистриран, Какво пропускам, защото съм пуснал заявление за упъномощаване, в НОИ, което е потвърдено. Потвърдил съм си и правата, регистрирал съм си КЕП, но не се получава и получава. Пробвах и да си направя тестов файл , но от там ми излиза съобщение : Несъответствие между вида на задълженото лице и стойността във файла - 100,

Всичко в иструкциите им по работа с Уеб приложението смятам, че съм изпълнил, но не се получава.

Някои имал ли е такива проблеми?
Нашата управителка също е пенсионер,  и плащаме само ЗО като СОЛ.
И  аз съм на мнение , че трябва да чекнете основният работодател, защото за декларираният период -2019г. Вие сте били основният им работодател.
Ако  към фирмената сметка има издадена карта, по номера и ще разберете дали  е по фирмената или личната. Докато за вносителя, ако не е открадната картата и не я ползва някои др. за да внася пари по нея, което е нелогично, защото крадеца няма да внася, а ще тегли. Вносителя  няма кои друг да е освен собственика на фирмата, или негов роднина на когото е дал картата и му знае ПИН-а :)
Уважаеми госпожи и господа,

Поради възникнал проблем в работата на Информационна система „Краткосрочна бизнес статистика“ Ви информираме, че срокът за въвеждане на данните за изследването „Продажби в промишлеността, строителството, търговията и услугите” за  юли 2019 г. се удължава до 20-ти август 2019 година.
Извинявайте за безпокойството, ако вече сте попълнили отчетите.
 
Екипът на НСИ

срокове за отделните видове наблюдения
[/quote
Сроковете си ги знам :

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ,
 
ТСБ - Североизток, отдел „Статистически изследвания - Варна“ Ви напомня, че  срокът за получаване на информация за изследването „Продажби в промишлеността, строителството, търговията и услугите“, която се предоставя чрез формуляр „Основни краткосрочни показатели“ с данни за месец юли 2019 г. е до 19.08.2019 г.
Чрез Информационна система „Краткосрочна бизнес статистика“ НСИ Ви предоставя  възможност от 1 до 19 август  да въведете онлайн Вашите данни. Системата е достъпна в Интернет пространството с електронен подпис на адрес: https://issts.nsi.bg
Ако използвате електронния ни формуляр (без електронен подпис), моля да го изпратите  най-късно до 19.08.2019 г. на e-mail адрес: TSB_NE_OSI_Varna@nsi.bg
На основание чл. 20 от Закона за статистиката и Националната статистическа програма предоставянето на исканите от Вас данни е задължително. При неспазване на това задължение, ще бъде приложен чл. 52 от същия закон.

Само, че когато  вляза в Internet Explorera ми зарежда следното :
Здравейте искам да попитам само аз ли имам проблем да вляза  и да си подам краткосрочната статистика или сайта им се е бъгнал ?
https://issts.nsi.bg/

Благодаря за отделеното време :)
прикачения файл съдържа видовете франкировки
А по отношение на транспорта когато е на отделен ред не се включва във интрастат декларацията, защото в нея декларираш вида на стоката.
Добър ден. Когато нямаш промени за 2018г.  спрямо подадената информация от 2017г. подава ли се тази декларация по чл.15? Благодаря прдварително за отговора.

https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,24946.msg147802.html#msg147802
Здравейте колеги, искам да попитам трябва ли за 2018 г. да се подава уведомление , че нямам промяна в обстоятелствата.
Здравейте,

Искам да попитам как стои въпроса с ДДС-то при търговия със страни извън ЕС, и има ли други съпътстващи документ при осъществяването на сделката.

Казуса е следния:  Имаме клиент от  Македония, които  иска да закупи стока от нашият магазин в гр. София, и ще направи 100 % авансово плащане по банков път. Транспортирането на стоката ще е за сметка на клиента, които ще посети магазина и ще изнесе стоката със собствен транспорт.

За издаването на фактурата по  мое мнение това за нас е износ и ще бъде с 0% ДДС, на база чл.28 от ЗДДС,, но искам да попитам трябва ли и  ние да имаме копия от документите от преминаването на митницата от клиента или  издадената фактура е единствения документ, които остава за нас, без никакви други документи ( митнически, протоколи и др.)