Ние възстановяваме транспортните разходи по сметка... като ги осчетоводяваме отделно по 6049... не към РЗ... като учителите си прилагат фактурите за гориво /при пътуване с личен транспорт/ или билетите /при пътуване с обществен транспорт/ според броя работни дни...
Здравейте!
Работя в едно училище от няколко месеца... т.е. с относително кратък опит в бюджетното счетоводство... За колегите с повече такъв: Трябва ли да осчетоводяваме задбалансово стипендиите, които се получават от учениците. В ДДС 04/2010 пише като изключение пенсиите, но за стипендии нищо... нито в ДДС 14/2013 откривам нещо конкретно...???
Нямам право да съставям и междинни отчети, а месечният отчет може ли да бъде разгледан като междинен отчет?! Това не ми е ясно  :noexpression:
Междинен финансов отчет - финансовият отчет за период по-кратък от една календарна година (1 януари - 31 декември). За междинни не се считат отчетите на новосъздадените и прекратилите дейността си предприятия.
Отчетен период на междинен финансов отчет - определеният от съответния държавен орган или външен потребител период (месец, тримесечие, шестмесечие, деветмесечие и др.), за който се съставя междинен финансов отчет.