Благодаря Ви за отговорите!
 bobo и dobipeti благодаря Ви! Успешен ден!
Здравейте,  bobo! Ще се радвам ако можете да ми съдействате с въпросната бележка!Хубав ден!

Здравейте, за първи път трябва да попълвам служебна бележка Приложение 1 към чл. 7,ал.1,т.4 на Нои за посещение на санаториум. Може ли някой да ме насочи какво се попълва в нея, ако е бил изготвял такава.
И двете ли квадратчета се отбелязват - Същият е осигурен..
1.Общо заболяване и майчинство
2.Тредова злополука и професионална болест
И двете ли се отбелязват в квадратчетата с Х?
Служителя ще посети санаториум през м. Ноември и заплатите за м. Октомври вече са изплатени. Следователно периода на служебната бележка ще обхваща месеците  от 01.05.2020 до 31.10.2020г.Но в този период има болничен, който е от края на м. Юни и част от м. Юли и следователно и това незнам къде точно да опиша в бележката?
И бележката трябва да изготвя в понеделник.
Благодаря Ви предварително!
благодаря Ви за отговорите! Хубав ден!
Ааа, има как :) Просто не се подава Д1 и не се отразява в Д6.
Няма да коментирам дали и колко е законно.
 
Към питащата: действайте по пътя на убеждението чрез черни прогнози - че ще му прекъснат здравноосигурителните права (след 3 месеца -със сигурност), че ще го глобят от НАП, че не спазва закона и т.н.  Искайте писмена декларация че е запознат с изискванията на чл.40, ал ... от ЗЗО и отказва да ги спазва (от нея няма некаква полза, но звучи респектиращо и стресиращо).
Всеки месец подавам  Д1 и Д6 и смятах да подам  и за него ,съответно  че му прекъсвам осигуряванетоНо се замислям, че тези суми  ще си останат задължение за фирмата, което изобщо не е добре и на него ще текът лихви.Следователно може би най - добре ще е за мен да му ги платя аз, което хич не ми се щеше?!
Благодаря за изчерпателният отговор!
Ако имате и други назначени на трудов договор, няма как да се определи на кое лице не са внесени здравните осигуровки. Те ще стоят като задължение на фирмата.
Да имам и други лица на ТД , които в момента работят.
Здравейте!Имам  лице излязло в неплатен отпуск по собствено желание от началото на м.Март до края на м.Май.Аз съм единствен работодател на даденото лице.Въпросното лице не желае да поеме здравните си осигуровки за собствена сметка и съответно не желае да остави определената сума за тях и да се плащат чрез работодателят.Като след изтичане на неплатеният отпуск лицето най-вероятно няма вече да работи при нас и съответно не могат сумите за ЗО  да му се удържат на по - късен етап от бъдещи възнаграждения.Запознах се със Закона за здравното осигуряване - чл.40ал.1т.1Б , но ме интересува ако в лицето на работодател не внеса тези негови здравни осигуровки, то подлежа ли на някакви санкции или наказания в случаят?Някой от Вас сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Предварително Ви благодаря!
Благодаря, Bobo!
Здравейте! Не съм изчислявала досега  СБКО. В бюджетния сектор съм, но не сме училище. Бихте ли ми посочили формулата, по която стават самите изчисления за Сбко?Предварително благодаря!
Благодаря  за изчерпателния отговор XXXXX!
Здравейте!
За първи път ми се случва осчетоводяване на застрахователна полица за трудова злополука  и нейното плащане.
Бихте ли ми помогнали със счетоводните записи на застрахователната  полица издадена за трудова злополука за период от м.Ноември 2019г. до м.Май 2020г. на стойност 80лв. и нейното плащане?
Предварително благодаря!
Здравейте, коригирах дата - вместо 31.03.2019 на 28.02.2019  в Д6 и при ново тестване на файла вече всичко е наред.
Здравейте!И при мен показа същата грешка при тестване Д6.С новата версия съм на програмата на НАП.ще правите ли корекции на Д6 или ще ги пускате така?
А при тестване на файлът без КЕП няма никакви проблеми
Файлът с болничните ми е подготвен от програмата за работни заплати RZWIN
Здравейте, отново!Направих регистрация като осигурител, но когато тествах файла с болнични преди да го подам ми излезе съобщение - Несъответствие между вида на задълженото лице и стойността във файла  010.На някой от Вас случвало ли се е подобно съобщение и какво означава то?
Благодаря за информацията  ХХХХХ !Успешен ден!
Здравейте. Необходим ми е съвет как да бъде извършена регистрацията в НОИ.Аз съм авторът на Ел. подпис, а фирмата е титуляр. Регистрацията да бъде извършена като осигурители или като упълномощена лице? Опитах като упълномощен лице, но когато трябваше да попълня заявлението за упълномощаване не се получи. Благодаря предварително!
Благодаря caspar1976!На същата фирма е.Интересуваше ме дали и някой от потребителите на форума не работи с тази ТРЗ програма за допълнителни въпроси.