Здравейте колеги,
Пропуснала съм да направя регистрация приложение 33 относно ползване на платформа фууд панда, за разнос на храна. Ако има значение имам само една издадена фактура на стойност 13лв през април месец. Какъв е вашия съвет? Благодаря ви!
Здравейте колеги,
фирма занимаваща се с сч. услуги е регистрирана на 12.08.2019г. Проспуснато е да се подаде информация към ДАНС. Моля за съвет каква дата да посоча на вътрешните правила и уведомлението по чл.107 с цел избягване на посочените глоби? Благодаря  :smile1:
Цената на един климатик е 705 лв. За брой. А според сч. политика праг е приет 700лв. За 5 лв. има ли смисъл?
Здравейте колеги,
Попаднах на една фактура от 2019г. за 6 бр. Климатици отразена като разход. Техническа грешка на фона на големия документо оборот. Моля за съвет, т.е. най редно е да направя корекция на баланс и опр и гдд, защото при една проверка ако не коригирам сега, нямам идея с какво ще успея да се защитя.  :noexpression:
Здравейте колеги,
През 2019г. имам ремонт на наем актив на стойност 60 000 лв. Отразен е като данъчен дълготраен нематериален актив. Имам чуденка къде е най - подходящо да впиша в баланса на дружеството?
Отписвам лихви, поради 3 годишна давност и за това ги признавам за приход по 709.
Другото, което е според мен реално за " приход от лихви" се има предвид 721, т.е. реални приходи от лихви, който получава дружеството. Но се колебая ...  :blink: :noexpression:
Здравейте,
обърках се честно казано  :blink:
При прилагане режима на слаба капитализация, в "приходи от лихви" , влизат ли приходите от отписаните лихви, подари изтекла давност?
Или щe пуснат нова актуализация?
Да това за извън трудовите го видях. А за трудовите явно няма да има. И трябва от програмата на НАП. Правилно ли разбирам?
Здравейте,
Има ли възможност някой, който работи ТРЗ на програма Стил - Емсофт да ми даде насоки как се образува справката по чл. 73. В сайта никъде не видях упътвания и за това питам :blink:
Колко процента да е лихвата. Ако има върнати парични средства от дружеството към собственика не съм задължена да издавам протокол нали, а само РКО нали? А протоколите да променя и да запиша, че лихва се дължи при връщане.
Здравейте колеги,
при предоставяне на документи по проверка имам забележка от страна на проверяващия , че не съм начислявала лихви към допълнителните пар.средства от собственика и че в протоколите не трябвало да пише, че лихви не се дължат. Не знам дали има нещо общо с това, че дружеството е било три години на загуба и за това да го третират като заем, а не вноска. За първи път ми се случва. Наистина не мога да взема решение какво да правя?  ....  :noexpression: Има ли някой с такъв подобен казус? Каква лихва е начислявана. :blink:
Колебанието ми на мен е в това, че преди време е бил СОЛ и това задължава ли го да подаде нещо към този момент при положение, че след промените е на ТД.
Наясно съм, че е подсъдимо. Затова съм чуденка.
След продажбата стария собственик не иска да фигурира в фирмата и иска да бъде прекратен.
Когато е създадена фирмата осигуряването е било СОЛ, след това собственика - понеже е жена забременява и фирмата се управлява от прокурист. След майчинството собственика се завръща на работа като управител на тр. договор. И към момента е на тр. договор.
Здравейте колеги,
нуждая се от малко помощ относно осигуряване след продажбата на фирма.
Фирмата е подадена на 11.10.2019г. новият собственик подава в НАП ОКД 5.за започване на дейност. Но какво прави стария собственик, т.е. той е в болничен до 06.11.2019г. как да го прекратя и кога?
Но въпреки това, личния труд се приема за действителен стаж. Поне така го тълкувам, четейки ДР от ЗС.
Здравейте, колеги въпросът ми е свързан с действителен стаж като счетоводител. Имам фирма ЕООД, в която съм управител и се осигурявам като СОЛ. Искам да започна да се осигурявам и като счетоводител. Изчетох доста по темата и ДУК не ми е вариант тъй като не се зачита за трудов стаж. Единственият ми вариант според мен е да полагам личен труд. Но това ще ми се признае ли за действителен трудов стаж като счетоводител? Благодаря предварително!
Самоосигуряването според вас счита ли се за действителен стаж?
Здравейте,
Доста четох относно упражняването на занаятчийска професия за регистрация, отчитане и т.н. Въпросът ми е за осигуряването на физическо лице - пенсионер? Работата ще се осъществява за по три, четири дни на два месеца.
В фирма ЕООД, която осъществява дейност имам назначени на трудов договор за 4 часа управител(собственик на ЕООД) и прокурист. Управителят се осигурява на 4 часа и в друга фирма. При прекратяване на трудовия договор в другата фирма,ще има ли право на обещетение за безработица?