Добре, молбата е некоректно написана, но не разбрах в крайна сметка може ли да ме освободи в понеделник, по кой член и дължи ли нещо някоя от страните?
Датата е вярна, след 1 месец. Изтеглих бланката от форум за човешки ресурси. Не очаквах да е объркваща.
Здравейте!
Подадох молба за напускане със следния текст:
С настоящата молба и на основание чл.325, т.1 от КТ моля за Вашето съгласие за прекратяване на трудовото ми правоотношение, считано от 04.05.2019г от заеманата от мен длъжност в представляваната от Вас фирма.
В случай, че молбата ми не бъде приета, същата да се счита за писмено предизвестие по чл.326, ал.1 от КТ.

Днес шефът ме уведоми, че ще ме освободи в понеделник, но не беше разговорлив и отказа коментар как ще го направи. Моля да ме консултирате какви са опциите и дължи ли ми обезщетение, че ме освобождава по-рано?
Благодаря!
Здравейте!
Предстои ми освобождаване от работа и искам да се консултирам на какво обезщетение ще имам право. Имам 12г стаж. Февруари 2017 бях освободен по чл,71 и ми беше отпуснато максимално обезщетение спрямо стажа, от което ползвах само 3 седмици. Ако сега работодателят ме освободи по член, осигуряващ 60% обезщетение, ще имам ли право на него, след като не са минали 3г от отпускане на предишното обезщетение и има ли значение, че то е използвано само 3 седмици?
Благодаря!