Какво точно значи: "договорът трябва да е прекратен по инициатива на работодателя в срока на изпитване?" Трябва ли да бъде вписано по определен член или псочена причина на прекратяване на договора?
Трудовият ми стаж е 16 години без прекъсване на пълно работно време.
Благодаря
Здравейте, бих искала да знам какви документи ще ми бъдат необходими да изискам от настоящия си работодател, с който имам срочен 6 месечен договор, за да мога да получавам обещетение безработица 1 година?
Ще спазя регламента договора да бъде прекратен преди срока на изпитването.
Благодаря
Разбирам - изпитателния срок ще бъде прекратен точно в срок. Въпросът ми беше по какъв точно начин трябва да бъда освободена, за да мога да ползвам 1 година обещетение безработица на трудова борса.
Здравейте,
имам 15 г и 8 мес трудов стаж, като от 23/10/2018 се преместих да работя в друг град, без прекъсване. Договорът ми е срочен- 6 месечен изпитателен срок. На 29/01/2019 ми бе връчвен Анекс към ТД с промени в него, които са следните- промяна на трудово възнаграждение(към по ниско), промяна на длъжност( към по-ниска), промяна на местоположение на работно място. Това, което ми направи впечатление, че наред с трудовите договори на всички служители и в моя анекс беше вписан- Анекс към безсрочен ТД, а моя е срочен. Към днешна дата разбирам, че след изтичане на 6 месечния изпитателен срок, трудовия ми договор няма да бъде подновен. Какви са моите варианти, т.к аз желая да се регистрирам на трудовата борса, но и желая да получавам обещетение за една година.
Моля за отговор от ваша страна.
Благодаря