Няма минимален срок. Теоретично става и след 1 ден. Добре е да са поне 5-10 дни.
Напомням: от НОИ станаха много чувствителни към подобни вратички и в повечето случаи правят проверка на работодателя. Трява вички документи по договора и прекратяването да са изрядни.

Защото на мен ми казаха, че ако не съм си намерил работа, на която да ме назначат в 7-дневен срок нямало да ми го признаят.Което звучи абсурдно, но...
Здравейте. Имам следния казус. На 15.04 прекратих трудовите си отношения с работодателя си по собствено желание с едномесечно предизвестие. Бях готов да сее регистрирам на борсата за минимално обещетение за безработица, но ми казаха, че имало вариант да получавам повече чрез някаква вратичка. Та, поразчетох се във форума и се запознах, че трябва да бъда назначен на нова работа и след това да бъда съкратен по чл. 71. Само не разбрах колко време трябва да се водя на работа, има ли някакъв срок, в който трябва да бъда назначен на новата работа и трябва ли да се регистрирам някъде преди да започна на новата работа. Надявам се съм обяснил добре за какво става въпрос и благодаря предварително.