Да, ако получавате обезщетение, започнете работа по ТД, отпишете се от борсата в 7-дневен срок, работите по-малко от 12 месеца и се регистрирате отново в 7-дневен срок, ще получите остатъка от определеното вече обезщетение.
Това Не зависи от начина на прекратяване на договора, но трябва да е спазена горната процедура.
Чл. 54г от КСО, че ако не бъркам.

Благодаря за коментара.

Но понеже моята регистрация на борсата е прекратена поради неявяване на датата съм много лошо прецакан.
Странно, добре помня  как в  НОЙ ми казаха че ако  през тези 12 месеца ( на обезщетението ) започна и напусна работа ще мога да си довърша получаването до изтичане на определеното 12 месеца обезщетение.

Благодаря за всички отговори.
Вие при всички случаи няма да получавате предишното обезщетение.
Ако инициативата за прекратяване на ТД не ваша ще получавате 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими вноски за фонд “Безработица” за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването.
Ако е по ваша инициатива ще получавате по 9 лв./дневно.

Странно, добре помня  как в  НОЙ ми казаха че ако  през тези 12 месеца ( на обезщетението ) започна и напусна работа ще мога да си довърша получаването до изтичане на определеното 12 месеца обезщетение.
Зависи от основанието на прекратяване на ТД.

Моля, кажете при кои основания ( членове )  бих продължил да получавам вече определеното обезщетение. Уточнявам че изпитателния ми срок изтече.
Нищо не става автоматично.
За всяко нещо, свързано с пари се изисква лично волеизявление и съответният набор документи.

Същността на питането е ще мога ли получавам определеното (миналата година )  обезщетение или трябва да се определя ново ?
Здравейте,

миналата година НОй ми определиха обезщетение за безработица. Регистрацията ми в бюрото по труда бе прекратена за неявяване на датата. Изтече 6 месечния срок и отново мога да се регистрирам в бюрото по труда.  Срока на обещетението още не е преминал - остават няколко месеца.  В момента работя на трудов договор. Ако този договор бъде прекратен ще продължа ли автоматично да си получавам старото обезщетение или трябва да ми определено ново обезщетение?