Здравейте, имам връчено предизвестие за прекратяване на втори трудов договор. Следователно предизвестие то е за 15 дни. Имам два дни полагаем платен отпуск. Работодателя има ли законно право да ми разреши, допълнителен платен отпуск, за още 9 дни?
Здравейте,

не съм запознат с нормативните актове по въпроса, затова се надявам някой да може да ме ориентира.

Може ли пенсионер да бъде назначен на трудов договор ? Как стоят нещата във висшите учебни заведения ? Доцент навършил пенсионна възраст и с необходимия стаж може ли да се назначи на трудов договор ?
Благодаря за отговорите изключително полезни са :)

Ще ми позволите ли да ви попитам за мнението ви за следната ситуация. Предизвестието изтича на 30.05 а гражданския договор влиза в сила от 01.06 за 1000лв който се изплащат на 01.07. В тази ситуация според вас по чл. 222 може ли да се ползва обезщетение? Трябва ли да се регистрирам на борсата? Какви документи трябва да се предоставят, за да се възползвам от това обезщетение ако не мога да се възползвам от обезщетението от борсата?
Здравейте,

ако служител има граждански договор към друга фирма може ли да се възползва от обезщетение при съкращение по чл. 328 ал. 1, т. 3 - поради намаляване обема на работа, от фирма където работи на трудов договор ?

Предварително благодаря.