Нямам никакъв лизинг.
Може и по пощата, с нотариално заверен подпис.. Поне така са написали на сайта си.
Ох аз като ги знам какви са по държавните институции може и да се "изгуби" някъде по пътя.
Всъщност май може само с Ел подпис или в БНБ... Баси държавата...
Нямам подпис а от София съм много далеч. Пише че може по пощата но трябва и нотариално заверен подпис...
От банката от която ми извадиха извлечението е само за сумите не и за кредитора. Казват ми че само до това имат достъп и не знаят дали ако поискам извлечение от ЦКР по тъпия установен ред дали има подробна информация. Сайта на ЦКР раздел контакти не го отваря не знам кого да питам
Кои са подходящите членове?
Миналата седмица си изкарах от моята банка извлечение от ЦКР. В което фигурирам за Януари с новоразрешен но не и усвоен кредит в размер на 800 лв. Какъвто аз не съм вземал.
Януари или декември, но по-скоро януари кандидатствах за 800 лв. Заем в друга банка - пощенска. По телефона с мен се свърза служител. В течение на разговора не ми харесаха условията и казах че се отказвам и разговорът приключи. Миналата седмица се свързах с пощенска банка и ми казаха че не фигурирам като техен клиент. Писах им мейл с подробно описание на случая и извлечения та но няма реакция. Какво да правя?
Не е единствен. Но общо нямам 3 години.
Ако намеря кой да ме назначи на без срочен за месец. Например на 4-часов работен ден и осигуряване на 305 лв. И при положение че аз съм 18 месеца по тази програма, от която имам 17 месеца стаж, тъй като имам почти два месеца не платена отпуска. Как точно да се измъкна от тази програма и да извлек максималното от борсата... Моля за отговор, че вече не издържам...
На минимални заплати.
Не знам къде точно да пусна питането си...
Имам този казус.
17 месеца работя по програма на срочен и искам да се махам. Но предизвестие то ми е 3 месеца. Ако намеря някой да ме назначи на постоянен договор за 1 месец.
Кой е най добрия вариант да бъде прекратен. Фактически ще имам 18 месеца стаж. Може ли да ми кажете и долу горе какво обезщетение би трябвало да получавам от бюрото по труда?
Ако предизвестието е от работодателя, а не по инициатива на работника - ще стане.
В договора пише "предизвестие то е 3 месеца". Това за двете страни ли важи? Иначе не мисля че такова предизвестие мога да си издейства. Все пак е по програма БТ.
В другия случай ако намеря да подпиша безсрочен договор програмата ми се прекратява и тогава с новия договор/работа могат ли да ме освободят по начин да хвана тези 60%?
Здравейте, и аз имам казус...
В момента работя по програма през ДБТ. Срочен договор по чл. 68, ал. (1), т. 1. След като четох разбрах, че ако се прекрати с предизвестие или по взаимно съгласие е същото. Т. е. 9 лв. на работен ден за 4 месеца. Няма ли вариант да взема 60%.
Как ще се тълкува ако след 12 месеца по програмата и евентуално намеря някой да ме назначи на безсрочен трудов договор за 1 месец. Т. Е. Програмата ми е за повече от 12 месеца. Но доколкото разбрах при сключване на постоянен договор я прекратява автоматично.
Тогава ще има ли някакво значение на каква заплата ще е договора? По кой член трябва да се прекрати за да взема 60%.
А други варианти има ли?
Също имам около 15 дни взети неплатен, които доколкото прочетох под 30 работни дни се считат за стаж.
Или ако случайно работодателя по програмата се съгласи да прекрати договора по някой друг член има ли такъв вариант да вземам 60%?