Здравейте.Ф-ма ООД през 2020г.и до в момента няма приходи от продажби.Банковата сметка на фирмата е действаща.има само банкови такси за обслужване на банката,фактура за подновяване на ел.подпис.фактури за покупки от които да се използват с цел продажба няма.фирмата не е по ддс.Управителя който се осигурява като СОЛ е спрял временно осигуряването от 01,04,2020.Моля,
тази фирма какво точно трябва да подава за 2020г.Попада ли към фирмите които подават само декл.за без дейност в търговския регистър, или се подават всички декларации.
Благодаря за бързия отговор. И за помоща от която се нуждая.
Код за вид. Осигурен си остава същия /код12/
Здравейте. Става въпрос за самоосигуряващо се лице /съдружник в Оод/. Лицето е пенсионер по болест.Грешно подава Ок5 като попълва че ще се осигурява за всичко вместо пенсионер съм и ще се осигурявам на пълния процент. Нои не зачита този осигурителен стаж. И издава предписание за некоректно подадени Д1с код 12 за доо. Иска заличаване на Д1 и подаване само здравно. Въпроса ми е заличаване на подадената Д1 с код 12 и пускане на нова Д1 с код 12 само здравно.така трябва да пускам два записа. Или е по добре Д1 с код /корекция/и код за вид. Осиг. 12 и попълване само здравни. Така всичко се коригира с един запис.