Е, чак да се пренебрегва изцяло... Някъде в чл. 54б или 54в имаше текст, че за времето със стаж в чужбина се взема минималната работна заплата за страната (разбирай каквато е била по това време в България)
Хм, дори и вещо лице като Вас се замисли... :) Дамата на гишето ми изнесе едни невероятни истории - нямало и да  се  гледа времето за 24 месеца назад - само месеците ( летния сезон) отработени в България след завръщането ми... След няколко месеца, като получат заветното У2 от чужбина (май че то беше) , ако до тогава не съм забравил пак ще "докладвам". Благодаря Ви.
Добър ден, прощавайте ако това не е точният начин за отправяне на запитване!
През зимата съм работил сезонно в друга държава, член на ЕУ, това лято - сезонен работник. Събират се 12 месеца през последните 18...хубаво. Попълних формуляри за изискване на трудов стаж от чужбина - У1, НО в НОЙ ми казаха, че щом съм бил освободен от последната си работа в България, стажът в чужбина се отчитал само като прослужено време, а нямал никаква финансова тежест, дори не се признавал за минимален за България, тоест се пренебрегва изцяло, що се отнася до формиране на обезщетението за безработица. В чл 52 и 54 от КСО не откривам обаче дори и намек за подобно нещо. Ще съм благодарен за мнението Ви .