Имам следния въпрос. Месеци ноември и декември съм се осигурявал на минималната работна заплата за България, за да достигна три месеца от предишния път когато бях на борса. Преди това съм работил само в Англия. Има ли значение, че последният ми работодател е от България и ще повлияе ли на дневното обезщетение. Договора ми е прекратен по чл. 71 Ал. 1 със срок на изпитване.
От кога е така? Защото имам познати  на които юни и август месец им дадоха по 74лв. На ден със стаж само от Англия. И не са чрез български посредник.
Забравих да кажа, че само последните два месеца са от работа в България другите 22 месеца са от работа в Великобритания. Да не стане така тези два месеца в България да объркат нещата. Бях чел, че се взима предвид само последния работодател и последната заплата.
Здравейте имам следния въпрос. Назначен съм фиктивно във фирма, защото не ми достигат два месеца от предишната борса, за да изпълня условието с трите години. Назначен съм на минималната заплата. Дали това ще окаже влияние на средно дневното обезщетение.