До колкото съм запознат за онлайн продажби, когато плащането е с пощенски паричен превод, може да не се издава касов бон, но има голям минус. Пощенските парични преводи не може да се превеждат по банков път. Така парите трябва да ги взимам от Еконт и да ходя да ги внасям в банката. В тази връзка така и не мога да разбера, защо наложен платеж, който не е с ППП не може да служи за касов бон.
Здравейте, фирмата ми не е регистрирана по ЗДДС, така мога ли да внасям стоки от ЕС? И ако да, то във фактурата задължително ли трябва да е начислено ДДС?
Здравейте, тази фактура е без ДДС, а идва от Европейска фирма. Това означава ли, че в България трябва да и се добави ДДС?
Здравейте, как мога да разбера дали дадена стока е с платено ДДС в друга държава членка. Примерно, поръчвам нещо от Алиекспрес, като стоката се изпраща от ЕС склад. Пример 2: поръчвам нещо от Ebay с продавач от ЕС, но китайска стока. В тия два случая трябва ли да платя ДДС в България? Благодаря!
Здравейте, фирмата ми не е по ДДС, внасям стоки от Китай на дребно, който не отиват на митница поради незначителна стойност, с цел продажба. Задължително ли е тези стоки да минават през митница за да е всичко законно? Благодаря!
Здравейте, фирмата ми не е по ДДС, внасям стоки от Китай на дребно, който не отиват на митница, с цел продажба. Задължително ли е тези стоки да минават през митница? Благодаря!