Колебанието ми е къде да го отразя в статистическата форма на счетоводния баланс. То е ясно че е в парични средства, касови наличности и сметки в страната, но от там нататък-опциите са разплащателни сметки, блокирани парични средства и парични еквиваленти. :question:
по-скоро проверете дали протокола, който съставя вашия счетоводен софтуер съдържа всички реквизити, които ЗДДС изисква по отношение на протокол във връзка с чл.144  и чл.90 от правилника.И после важно е да съобразите вкарването на фактурата за продажба в дневника за продажби/само като данни-номер,дата, получател, без ДО и ДДС/, както и протокола, с който всъщност ще начислите дължимия ддс.
Здравейте,
първо проверете дали при покупката на автомобила е приложен режим на маржа, за да може и вие да приложите такъв/чл.143/. Ако е ВОП, би следвало при продажбата да начислите ДДС/т.е облагането е по общия ред/. Ако прилагате режима на маржа - фактурата за продажба се вкл. в дневник продажби без да посочвате ДО и ДДС. Издава се протокол, от който е видна разликата между покупната и продажната цена на автомобила т.е маржа. Протокола също включвате в дневник продажби като в него посочвате ДО и ДДС.
Здравейте,
срочен депозит в евро в кое перо на  баланса ще намери отражение? Блокирани парични средства може би? Моля за съвет.     
Здравейте,
има ли някакъв проблем при начисляване на дивидент в размер на 8 000 лв, част от сумата за плащане да се изплати в брой, а другата по банка. И в друг случай-на единия съдружник да е в брой, а на другия по банка.
По принцип е възприето да признаем целия трудов стаж, независимо от длъжностите. Притеснението ми беше дали нашето желание да признаем общия трудов стаж не противоречи на изискването да е само за стаж от сходна длъжност. Да разбирам ли, че ако във вътрешните правила за работната заплата пише, че признаваме общия трудов стаж независимо от естеството на длъжностите, които е заемало лицето преди да бъде назначено при нас, както и в трудовия договор е вписано, че като ДТВ се начисляват 0,6% в/у ОМВ за всяка година зачетена за придобит трудов стаж и професионален опит, сме изрядни ?
Здравейте,
имам следното питане: Предприятието е производствено, длъжността е с код 8 от НКПД, основната  заплата е МРЗ за страната. Може ли да се признае целия трудов стаж на лицето преди назначаването му  вкл. на други длъжности или трябва да е само на длъжност сходна или същата.
Когато влезете в системата, горе в ляво има опция Задължения,натиснете и проверете имате ли задължение за деклариране за 2022 г.. За 2022 г. е вдигнат прага за деклариране на 520 хил.лв., т.е ако през 2021 г. сте декларирали обем под този праг за текущата година не следва да подавате декларации.
Благодаря за отзива! И аз успях да открия в нета подобен коментар!
Здравейте,
как се третира разходът за направени  тестове за корона вирус ?
Здравейте,
как се третира разходът за направени  тестове за корона вирус и може ли да се ползва данъчния кредит?