Вчера имах същия проблем, но имам приятелка, която работи в статистиката Обадих и се и тя ми обясни, че мога да го сменя спокойно и да не обръщам внимание на предупреждението.
Здравейте!
Мисля, че нещо се обърках. Може ли някой да се включи?
Става въприс за свободна професия. От миналата година нали вече имат 9 цифрен номер, вместо егн, та въпросът ми е свързан с него.
Декл 55  през цялата 2022 година е подавана по еик, така е плащан и данъка. сега в декларация 50 трябва да е по егн, но си приспадаме внесения данък???
Дек 1 се подава по новия еик , а декл 6 годишна по егн?
Правилно ли е?
Благодаря за отговора
Например на код по ТАРИК 04069029/ кашкавал/  колко е митото ?
Здравейте!Налага ми да разбера какви са митата на  внос на млечни продукти от Турция .  Намерих къде в митническия портал, но това мито , което извадих , да речем за една от стоките ми се струва нереално високо и си мисля дали не бъкам някъде.  Там е на 100 кг, а не в проценти .Ако някой се занимава с това, бихте ли казали колко е митото на млечните изделия, които се внасят от Турция. Няма нужда да е съвсем точно, просто ориентировъчно ?
Благодаря!
Правоъгълния печат отдавна не е задължителен
Здравейте!                                                                                                                                                                   
 За пръв път ми се случва и моля за малко помощ! Как се процедира, когато работник си е взел цялата платена отпуска за календарната година , а напуска сега и всъщност е ползвал повече дни платен отпуск!
Здравейте!
Чл 222 ал 3 от Кт , а именно , че работникът има право на 6 заплати при напускане и пенсиониране, когато има над  10 години стаж при работодателя дали е задължително за работодателя , или пожелателно. Имаме спор и се надявам да ме ориентирате.
Благодаря!
Ами.. не срещнах. И в закона за алкохола и спиртните напитки също не намерих, затова питам тук Ако на няко скоро му се е случвало...
Здравейте!
За продажба на алкохол и  бира в търговски обект изисква ли се лицент и къде мога да прочета?
Само да кажа за тези които се лутат като мен. Обадих се в НАП и оттам бяха изненадани да чуят , че справката им не работи и казаха, че ще подадат сигнал
Може, но не съм сигурна , защото миналата година от там вземах данните за ГДД на СОЛ.
Не в осигурителния доход, а " Справка за декларирани, изчислени и внесени задължителни осигурителни вноски  на самоосигуряващото лице за година" Наистина  2021 я няма като година.
Здравейте! Защо в сайта на НАП не ми излизат данни за 2021 година на справката "  внесени осигурителни вноски  на самоосигуряващи лица за година"
Здравейте!
Днес ми изскочи една публикация от днес на ТИТА, относно данъчните облекчения за деца и за деца с увреждания за 2021 година. Слагам линк. Но според мен , тези текстове не ги приеха, а си остаха старите. Или аз нещо .....https://www.tita.bg/free/taxes/788?fbclid=IwAR0ARGDhWWwnA84nxMj2_o5EtfpI_is-_gz8lHXNaIhkJvEC0uQ1-pD1YVw
От къде мога да взема работните заплати в Гърция по сектори, както и продължителността на работното време. ? Благодаря!