Налага ми се да подам док-ти към НАП по ел.път във връзка с извършвана ни проверка.
Документите са коректно подписани с ел.подпис, имат разширение p7s. След като ги кача обаче в сайта на НАП и натисна бутона ЗАПАЗИ под тях, сайта на НАП извежда съобщение - " Моля, прикачете подпис за всеки документ!" Някой имал ли е подобен проблем?
Оказва се, че магазинът е обявил вече ваучери за продажба на своите стоки и услуги / засега нямат реализирани продажби/.  Ще бъда много благодарен, ако някой ме посъветва как да постъпя-трябва ли да се подава инф-я към НАП или не? Ако трябва , коя дата да подам за начало на дейността на ел.магазин / при положение, че вече са пуснати за продажба тези ваучери/ ?
ООД продава ваучери за предлагани от нея стоки и услуги през ГРАБО. Следва ли дружеството да декларира данни като ел.магазин пред НАП?
Земеделски производител има разпл.сметка, по която получава субсидии, извършва разходи пряко свързани с дейността му и др, но същевременно от  тази сметка заплаща и личните си разходи-ел.енергия, тел.разговори, покупки в магазини за хранителни стоки и т.н.  Интересува ме как следва да се осчетоводяват тези да ги нарека лични плащания-те нямат отношение към финанс.резултат, но същевременно  за да имам верни салда за разпл.сметка, трябва да осчетоводя всичко вярно. Дано някой се отзове с отговор.
Благодаря Ви за експресния отговор!
 През м.02, 03, 04-фирма е била на възстановяване, но съм пропуснала в деклацията по ЗДДС за м.04.2020 да подам кл.80 за ефективно възстановяване. При положение, че:                                                                                                              1. съм нарушила процедурата и не съм подала попълнена кл.80 в СД до 15.05.2020,
2. през м.05, 06 и вер.м.07.2020 фирмата ще е на възстановяване

правилно ли смятам, че трябва до 14.08.2020 да подам СД по ДДС за ефективно възстановяване и попълнена кл.80 или греша при определяне на периодите?
Разбра се от къде е проблема-понеже сме клон, неправилно съм попълвал нашия ЕИК-13 цифри, трябва да се попълва ЕИК на централата. Ако някой има такъв проблем, да знае как да се справи.
Да, има въведен осигурител от преди, т.к. в тази база имам въвеждани декл-и обр.1. Просто днес  обнових с версията от 04.02 и видях резултата.....
Сега  свалих последната версия на програмата на НАП за обр.1, 6 и за изготвяне на справки по чл.73 от 04.02.2020г.. При мен обаче, след инсталацията, бутонът "справки по чл.73 " не е активен. Има ли някой с подобен проблем? Активни са само бутоните за проверка на справките.