Вероятно лицето е безработно и само си внася здравните осигуровки, а същевременно е осъществявало търговска дейност и е получавало приходи от наложени платежи. В този случай не би следвало да се попълва само Таблица 2 а също така и Таблица 1 и да се начислят не само здравни осигуровки.
Отговорът на въпроса си може да откриете в Методиката за изчисляване на списъчния и средно списъчния брой на персонала, издадена от НСИ, както и писмото към нея.
https://ahu.mlsp.government.bg/portal/document/13256
https://ahu.mlsp.government.bg/portal/document/13266
Поредният б.л. има огромна вероятност да бъде обжалван, защото тези над 100 дни непрекъснато, независимо от диагнозата и пролежаването, се гледат под лупа от НОИ. Това се знае отлично от лекарите в ЛКК комисиите, които непрестанно биват проверявани и на които непрекъснато се връчват актове и повечето отказват да издават продължения. След 180-то дни непрекъснато, може да ползвате при нужда до 40 дни издадени еднолично от вашия ОПЛ.
Имате право общо на 360 дни за предходните две и годината на боледуване - 2019, 2020 И 2021.
Колко са общо болничните за 2019, 2020 и 2021 г. до момента?
Преди 2 години съм ходила да подавам Декларации № 1 за 2000 и 2001 на един СОЛ, чиито осигуровки бяха платени, но липсваха подадени декларации. Това се установи при пенсионното производство. Носих оригинала на предписанията, имаше една "старша" инспекторка, която провери дали не са обжалвани и са влязли в сила и тогава нареди на една служителка от гишетата да приеме и обработи Декларациите № 1. След 2 дни информацията беше налична в НОИ. Ако срокът за обжалване не е изтекъл не бързайте да ходите, защото напразно ще се разкзрате и ще ви върнат.
Възможно е да прехвърли средствата от индивидуалната си партида в НОИ, след  01.01. 2021 г. и пенсията,  която получава в момента от НОИ ще бъде преизчислена и увеличена. Моя роднина  с ТЕЛК, получаваща инвалидна пенсия си прехвърли средствата по този начин и пенсията и се увеличи с около 100 лв. Това се случи преди 3-4 години. Понеже ТЕЛК решението и беше под 71 % а възрастта около 35 години от пенсионния фонд отказваха всякакви други варианти за ползване на натрупаните средства.
Напълно подкрепям логиката Ви. Извинявам се за любопитството за каква приблизителна обща стойност става въпрос? Може и в лично съобщение да ми отговорите. Мои съседи също коментираха за зачестилите подобни обаждания.