С каква цел искате да подадете сега ? Срока отдавна е минал .
Здрваейте, аз съм физическо лице без фирма, но си плащам 15% върху тотала на изпратените неща по Еконт. Миналата година и 2018г плащах на нива 10000-13000 хил лв оборот за година, но тази година съм на 25000-30000лв оборот, искам да попитам заради по-големия оборот трябва ли да плащам някакви други неща или си остава само 15% върху тотала ?

Фирма няма да регистирам.Чета, че само когато надхвърля 50000лв оборот трябва да се плати и 20% ДДС на тотала, но аз дотам няма да стигам. Въпроса ми е някакви други скрити неща по пътя има ли като плащания ?

Благодаря предварително!
Досега сам ли си подавахте декларацията?
За продажбата на имоти в рамките на 3 години ми е ясно. В моя случай имам около 30 продажби по еконт за година на различни вещи от домакинството, както и стари неща които са ми хоби. Стойността е около 2к лв за 4 месеца активност. Това определя ли продажбите ми като търговски?
Здравейте! Някой може ли да оформи израза "по занятие" в дадена рамка? До колко пратки на година, или до каква сума те правят търговец? Изчетох 5 пъти закона но няма поставена точна рамка. В другите държави има определена сума на година , до която всяко домакинство ,може да продаде вещи, които не са му необходими тук нямаме такова нещо.