Здравейте,
предстои ми регистрация на фирма за дейност за автосервиз. Закупил съм помещение за целта, но трябва да му се направи доста обстоен ремонт.

Фирмата смятам да я регистрирам непосредствено преди започване на дейност.

 Въпросът ми е мога ли тези разходи сега за материали, майстори и т.н. да ги впиша като разход със задна дата, ако регистрирам фирмата след няколко месеца или трябва сега да я регистрирам, за да мога да впиша тези разходи?

Ремонтът се очертава да продължи няколко месеца, та ако сега регистрирам фирмата ще вписвам само разходи, докато не се стигне етап за започване на дейност.

Благодаря.
Цитат
При fiverr изглежда, че фрилансъра фактурира на fiverr и те ви префактурират услугата + тяхна такса.
При upwork съм виждала малко по- различен модел, но явно зависи от платформата.
Да, принципно точно така работи и такъв е модела на фактуриране.

Благодаря за отговора!
Честно казано Upwork не съм ползвал наскоро, но ето как изглежда една примерна фактура от fiverr например: https://i.ibb.co/55pfRNf/img-invoice.png

Като съответно там където пише To: Bulgaria могат да се въведат съответните данни на фирмата.
Здравейте,
аз наемам въпросните фрийлансъри.

Благодаря.
Здравейте,
интересува ме наложащо ли е сключването на граждански договор, ако се наема фрийлансър от сайтове като Freelancer.com, Upwork.com, Fiverr.com и подобни?

Гореспоменатите сайтове пускат фактура при направено плащане към платформата, след което фрийлансърът може да изтегли парите си чрез методите на плащане, които се предлагат.

Достатъчно ли е да си пусна фактура за фирмата и тя да служи като осчетоводяване за разход по платежно за извършена услуга, като както казах самата платформа издава фактури?

Благодаря.