Здравейте,
подава се декларация по чл.55 за всяко тримесечие, в което има реализиран доход от лицето. 
Здравейте,
дейността на фирмата е изграждане на ВиК инсталации. Притежават няколко автомобила, единият от които е "лек" по смисъла на ЗДДС.  Има ли практика на ползване на данъчен кредит за консумативите и горивото за лек автомобил, ако същият е брандиран с логото на фирмата собственик и се използва само за служебни цели?
Здравейте,
българска фирма до момента е извършвала само спедиторски услуги, но притежава лиценз за международен транспорт и иска да назначи шофьор, за да започне да извършва и превози. До момента КИД е с код за спомагателни дейности в транспорта - 5229,защото доходите идваха от тези услуги. Следва ли да променя КИД, когато назначавам шофьора и при международния транспорт, има ли значение, дали камионът е над или под 12 тона?

Благодаря!
Моля, ако някой е писал длъжностна характеристика за зоофризьор, да ми помогне...
Благодаря предварително!
Той ще получи като заплата 1000 лева минус осигуровките на 3000 лева, което е около 500 лева, а ще се осигурява на 3000 лева
Здравейте! Възможно ли е лице, което е назначено на трудов договор с работна заплата1000 лева, която е над минималния осигурител доход за длъжността, да е осигурен на максималния осигурителен доход 3000 лева.
Здравейте,
как процедирате с физически лица, които дистрибутират стоки, на принципа на МЛМ-бизнес.
Реално, физическото лице поръчва стоката,през своя профил, след което я продава на крайния клиент и печели от маржа... Моята логика е, че това си е търговска дейност и следва да се регистрира, като ЕТ или ЕООД, за да може да я извършва и особено, когато става въпрос за по-големи мащаби.  Знам, че имат лимит, който е за лична употреба, но когато го надхвърлят, какво се случва?