В срок от 3 работни дни подавате приложение № 10 с попълнена втора част - промяна в обстоятелствата за прекратяване на обезщетението за гледане на дете по чл.164 от КТ.
Тя трябва да подада при работодателя заявление за прекратяване на отпуската по чл.164 от КТ и работодателя издава заповед. Тези документи се съхраняват в досието на лицето. След това до 10-то число на следващия месец (от датата на подаване на болничния за 45 календарни дни) подавате приложение № 9 за болничния и приложение № 10 за 50% от обещетението за първото дете.
Ако вече имате информация за стойността на инвестицията и до края на 2022 година няма да правите друга - може да подадете корекция на ГДД и промените размера на преотстъпения данък. Ще си платите данъка и лихвите до датата на превода.
По мои изчисления до 05.08.2022 год. лицето има 9 месеца осигурителен стаж. Подавате си болничния, като на т.3 отмятате, че няма 12 месеца стаж.
А пенсията?
Не

Това "не" за какво се отнася? За осигуровки? За данък?
Тя съпругата Ви няма право да продава автомобила. Той не е нейния.
Мисля, че ще стане в един файл заличаване и редовна д.1.
Здравейте, има ли я вече таци декларация за 2021 година и може ли линк към нея, защото в последната която намирам има със старите суми?

За къде сте се разбързали?
Себестойността се изчислява, като набраните в с/ка 611 разходи за производството на продукцията се раздели на добитото количество.
На първо четене всичко описано е точно.
Назначавам лице на длъжност оперативен счетоводител. Назад във времето има стаж като отчетник счетоводство и касиер-счетоводител. Стажът на тези две позиции мога ли да го призная като сходен със новата длъжност?
Влизаш през потребител с ел.поща и парола.  С ляв бутан цъкваш върху потребител и търсиш средства за автентикация - сертификат - добавяне.
Имам едно ЗП регистрирано по ЗДДС на основание чл.96 - 50 000.00 лв. оброт. От няколко години работата намаля и оборота за 12 месеца назад е доста под 50 000.00 лв.  Мога ли по инициатива на лицето да подам за дерегистрация, съгласно чл.109, ал.2 от ЗДДС?
Само с д.1.
Здравейте, някой имал ли е проблем с подписването чрез Евротръст? Излиза ми, че нямам активен сертификат, а аз имам... каквото и да напиша ЕГН, телефон, емайл не се свързва с приложението .....

А инсталирахте ли си приложението за подписване BISS?