Е да може и да ги откаже , стига да иска да не ги взима и тогава е нужна декларация от негова страна да се приложи към приетият обще ред.
Когато се издаде фактура тогава ще се отчете прихода. Щом са ЮЛ е необходима фактура за наема. Ако е за бъдещ период следваща отчетна година може да се осчетоводи в приходи за бъдещи периоди.
Щом няма болничен или платена , неплатена .
Част 3 ред с код 914 Други необлагаеми доходи, с изключение на посочените в предходните кодове, както и в Част I и Част II .
Щом е прието това основание на всички , независимо от отсъствитето значи и в тези 2 години лицето ще получава ваучери.
Здравейте, когато работодателят осигурява място за отдих и почивка / столова / с всички необходими условия, като хладилник, микровълнова, кърпи за ръце,прибори , чаши, кафе, захар, , трябва ли на всички тези разходи , които прави с фактура да начислява 10 % данък и има ли право на ДК?
Когато едно лице е посредник в тристранна операция, много често в СД по ЗДДС  не попълват колоната посредник в тристранна операция. Когато българско дружество е посредник в тристранна операция няма физическо преминаване на стоки през границата на България. Често пъти лицата начисляват ДДС, като издават протокол по реда на чл.117 от ЗДДС за фактурата, която им е издал прехвърлителят и като основание за издаване на протокола посочват ВОП. В този случай няма осъществен ВОП, и българското дружество не следва да издава протокол за самоначисление, защото е посредник в тристранна операция, ДДС се дължи от придобиващия. Само в случаите, в които се окаже, че придобиващият не е начислил дължимия ДДС за съответната доставка, дължимия данък ще се търси от посредника в тристранната операция, т.е от българското дружество. Във ВИЕС декларациите, посредниците трябва да отбелязват, че са посредник в тристранна оперция, което много от дружествата не го правят, а посочват ВОД на стоки
Да, в чл. 33 ал. 6е записано само
(6) Цената на придобиване по ал. 1, 2 и 4 е:
1. документално доказаната цена на придобиване на имуществото;
Ами може да се регламентира с една обща заповед .
Цената на придобиване включва всичко платено като данъци и такси за имота, тези посочени горе на нотариалният акт, платено на консултанска фирма за намирането на имота, както и адвокатски хонорар или платена сума към нотариус. Цената , която ви струва имота.
Да , сделката е с ддс, защото мястото на доставка е в БГ.
Разбира се , в тези случаи може да се направи разписка между двамата ако в самото счетоводство желаят по този начин да бъде отчетено плащането на фактурата в брой.Дори може да се запише и основанието за прехвърлянето на тези суми.Основен принцип - съдържанието пред формата .Също така , когато това се ползва само за тези цели и не е постояна практика за други цели е ок.
Не, след като няма какво да се декларира в нея.
Ако са дадени пари от фирмата на подотчетно лице а ПКО и РКО.
Ако е между две лица които и двете са подотчетни лица тогава може да се ползва разписка и съответно при водене на аналичитност по тази сметка едното лице прехвърля на другото от своите средства дадени му като такива.
Разбира се, че се прилага закона независимо дали е физическо или юридическо лице.
Да, ако отговаря на категорията за лек автомобил нямате право да ползвате ддс-то и за това си го самоначислявате и го внасяте в бюджета.
Да, с протокол съответно ако е лек автомобил нямате право на ддс и в покупки начислявате 205/401/2 данъчна основа и без право на ДК, а в продажби 205/4532 -  ддс-то за да се внесе.
Не, ще е необходимо фактура иначе давате сумата в увеличение на ФР, разход без документ.
Може да видите на бележката кой е издал и да видите в сайта им да им пишете да Ви пратят фактурата, като им изпратите данните си.
Ами това са част от условията, щом е посочено това да сте студент и да не сте осигурена, значи на тези критерии трябва да отговаряте. Вие до колкото разбирам на едното не отговаряте.
По първи въпрос можете, тъй като това са различни учреждения и нямат общо в дейността си.
По вторият въпрос според мен е нужно работата по двата договора да е съобразена с междуседмичната почивка, която е определа по КТ.