ДОД имах  предвид. Но си го оправих :))
Здравейте!  Имам работници в неплатен отпуск в месец Декември и програмата не им прави
 годишно изравняване на ДОО . Как да направя изравняването?
Всичко това съм го чела . Объркването ми идва от това , че се консултирах с одиторска фирма и според тях 2 та работника трябва да осигурявам в 5610 , а не в основната. А според мен трябва да се осигуряват по основната. Конкретен отговор ,моля в основната или в другата?
Аз знам как се определя основната икономическа дейност, но не е това въпроса ми. Дейноста основната е 1073, а 2та- 5610. И тъй като се консултирах с одиторска фирма и те ми казват че 2та работника в ресторната трябва да ги осигурявам не по основната , а по 2та дейност. А тъй като изчетох наредби , аз мисля че трябва да ги осигурявампо праговете на основната -1073.  Моля за конкретен отговор. 2та работника в ресторанта по основната 1073 или по 2та дейност 5610 за целите на осигуряването?
Здравейте! Фирма има 2 дейности - производство(основна ) и Ресторант(2та). Има 2 ма работника назнчени във 2та дейност. Тези 2 ма работника по праговете на коя дейност трябва да ги осигурявам?
Здравейте. ФИрма има 2 дейности -основна - производство и спомагателна- заведения бързо нхранене.До сега е подавала хората само в едната икономическа дейност. Искат да си оправят хората които са в спомагателната да си се водят в нея. Как се оправя документално това? Освен в Д1 в 12.2смяна кода с трози на спомагателната. Какво друго се подава и къде?
Здравейте. Бих искала да ви попитам когато имаш спомагателна дейност освен в точка 12.2 в Д1, трябва ли да се подадът в Нап нови спорозумения  и въобще какво трябва?