Здравейте,

имам 2 трудови книжки (1вата не е попълнена цялата) на едно лице. И за съжаление записа в трудовата книжка го направих в първата, като там има записи от 2015г. а във втората книжка си има записи и от 2023г. Какво мога да направя, за да върви хронологично в трудовата книжка?
Зависи какво и колко е ползвала до сега.

след като изтече и втората година майчинство, използва платения отпуск натрупан през 2-те години, след което подаде заявление за отпуск по чл.167 в момента тече този вид отпуск.
Здравейте,

имам майка, която в момента използва отпуск по чл.167а, ал.1 от КТ. Детето и е прието в детска градина, трябва ли да се върне на работа, след като детето е прието, а то най-вероятно ще тръгне Септември месец?
Дали до Септември може да бъде в неплатен отпуск по този чл.167?
Добър ден,

имам служител с договор по заместване, който предстои да смени отдела в който работи, като ще бъде на същата длъжност. Може ли да бъде сключено допълнително споразумение и освен промяната в отдела, може ли да бъде посочен, че договора става безсрочен?
Здравейте,

имаме майка, която след изтичане на втората година по майчинство иска да използва неплатен отпуск по чл. 167а (гледане на дете до 8 години). Работи при двама работодатели, и днес се оказа, че от другата фирма я пускат в платен отпуск, който е натрупала по време, докато е била по майчинство.
Питането ми е може ли при единия работодател да се води платен отпуск, а при другия неплатен?
Дали и при нас да не изчисти първо натрупания платен отпуск и след това да използва неплатената?

Благодаря за отговорите!
 
Здравейте,
имам майка която на 21.1.2021г. и изтича втората година майчинство. Иска да ползва платения си отпуск натрупан през двете години, освен молба за ползването на отпуск, необходим ли е друг документ, който да уведомява за нейното завръщане?
Благодаря и хубав ден!  :smile1: