Ами те така си седят,но все пак като са подадени,има ги в системата би трябвало да ти дадат категорично обяснение ще бъдат ли изплатени или не. Човек като не знае пита и очаква да получи отговор. Благодаря ви на вас все пак.  :smile1:
Както и този от педиатъра, които е също не е изплащан. Честно казано и аз не вярвам да бъде изплатен,който и да било от двата и не разчитам на тях,но исках да разбера защо. С НОИ или не мога да се свържа или всеки път различно казват.
На двата реда от първата снимка пише "не подлежи на плащане" защото касаят м. 02 и няма работни дни в този месец в обхванатия период. Болничният всъщност е изплатен, но всички р.д. от него попадат в м. 01.


Този АГ-то ми го беше объркала и съвпадащи с този от дата 29.01.2020-10.03.2020 и го анулирахме затова пише,че не подлежи на плащане. А този от 29.01.2020-10.03.2020 Не е изплащан
Тези болнични, които са били изплащани най-вероятно са били с причина "лъжливо раждане" или нещо подобно. Те са т.н. болнични за общо заболяване. За тях се иска 6 месеца осигурителен стаж.



Да,това ми е ясно. Поинтересувах се за другите два,тъй като ми е странно,защо директно не са написали,че не подлежи на плащане,както на другите . Аз така или иначе съм ги отписала тези 2БЛ. Ще приложа 2 снимки,за да се разбере какво имам предвид. :smile1: :smile1:
Имах 9м и няколко дни трудов стаж. Болничните за бременност ми се изплащаха. На 07.12.2020 направих 12м трудов стаж.
Всичко ми е подадено, както вече казах започнах да получавам майчинство. Попитах за тези 2 болнични,просто,защото изписва,че се обработват и нищо повече,докато майчинството,от юни 2020 до ноември 2020 във ведомостта изписва,че не подлежи на плащане и би трябвало и на тези болнични да пише така,щом нямам право на тях.  :smile1:
Аз вече имам придобит стаж и т.н майчинство ми беше изплатено за м.декември и м.януари. само тези два болнични не са.
Здравейте. Родих на 29.01.2020. Не получавах майчинство до м декември 2020г,защото нямах нужния 12м трудов стаж. От декември 2020 до март 2021 ще получавам,като вече получих 2 от тях. Терминът ми беше на 18.03.2020,но родих по-рано. От болницата ми издадоха болничен от датата на раждане до дата на термин,след това и педиатър ми издаде още един,които до момента не са изплатени. В сайта на НОИ изписва,че се обработват,но дотам. Въпросът ми е имам ли право на тези болнични,ще бъдат ли изплатени или не,защото от НОИ не ми дават никакво конкретно обяснение?