Здравейте,
Имам следното питане във връзка със ситуация при мен. Ръководителят на отдела, в който работя, напусна и ми бе предложено да заема неговото място. Понеже нямам 1 година стаж във фирмата, ръководството все още обмисля варианта за назначението ми, като има предложение да съм изпълняващ длъжността за времето, докато навърша 1 година стаж във фирмата, след което да ме назначат за постоянен ръководител.
Въпросът ми е кое е по-добре, да съвместявам двете длъжности или да поема изцяло новата за периода до навършване на година трудов стаж във фирмата? Ако го направя, понеже ми е необходим още един човек, той може ли да заеме моята стара длъжност?
И още един въпрос, понеже структурата, в която работя е държавна и съответно доста "проветрива", ако работодателя реши да не заема за постоянно ръководната длъжност след навършване на година стаж във фирмата, а в един момент ме освободи, това гарантира ли ми ползване на борса?
Благодаря предварително!
Здравейте, на 01.02.2020 г се записах на борсата и получих право на 12 месеца пълно обезщетение. На 17.08.2020 г започнах работа и се отписах от борсата. В момента във фирмата ми тече преструктуриране и има вероятност да ме освободят. В тази връзка имам два въпроса:
1. Имам ли право на пълно обезщетение, ако се регистрирам след 01.03.2023 г? Изминали ли са 3-те години от предходната регистрация?
2. По кой член да бъда освободен, за да мога отново да имам право на пълна борса?
Много благодаря за отговорите!
Здравейте, през месец 02.2020 получих право на 12 месеца обезщетение на 60% от доходите ми. През 08.2020 започнах работа и се отписах от борсата, като съм използвал само 6 месеца обезщетение. В момента обмислям напускане на тази работа, но съм вече на постоянен ТД. Ако напусна по взаимно съгласие, ще мога ли да използвам остатъка от обезщетението?