Деста търсих и изчетох по темата, но никъде не намирам това което ме интересува.Много ще съм ви благодарна ако се намери някои колега които да ми даде адекватен отговор. През 2016год. произведохме 320тона царевичен силаж, обработихме го както си пише по книгите и поставихме го в бетонова яма и го завихме с найлон. Започнахме да го продаваме през 2017год.. Общото количество продаден силаж е 210тона, оказа се че поради високото съдържание на влага над 65% реалното количество е 210тона, останалото е фира около 35-41%. Може ли някои да ми каже по какъв начин да изпиша тази фира, никъде не намерих нормативни документи за фири на царевичен силаж. Благодаря Ви много!!!
Много благодаря за даденият отговор. Колкото и да не ми се иска ще трябва да го отчета в приложение 2, тъй като там данъкът е 15% и не се приспадат никакви разходи.
Изчетох доста от за последните няколко дни но никъде не намирам отговор на моят казус.
ЗП регистриран по ДДС, до 2015год. обработваше земята на услуги и подаваше декларация по чл. 50 като попълва приложение 2 за ЕТ. През 2016г. има доходи от наем на земеделска земя тъй като я е преотдава на ООД, и доходи от субсидии за предходната година. В кое приложение трябва да посочи приходите от наем за преотдадената земя.
Доста материали и публикации разгледах и прочетох за последните няколко дни, но никъде не намирам отговор на това което ме интересува. Моля ако някои може да ми помогне да се включи по темата. ЗП физическо лице е наело земеделска земя от 2012год., до 2015 я обработваше на услуги, от 01,10,2015г. е преотдадена на ООД с договор за наем, през 2016г. е получил субсидии за предходната стопанска година.
т.е за 2016 има приходи от наем на преотдадената земеделска земя и приходи от субсидии. Подава декл. по чл. 50 с приложение 2 облагане като ЕТ, за приходите от субсидии, а приходите от наем в приложение 4 на декларацията ли трябва да ги подаде???? Благодаря ви предварително за отговорите.
какво да попълня в трудовата книжка като дата за напускане 01.12.2012 или 03.12.2012год.