По време на химиотерапия за престой в болницата се издава болничен. Между два курса химиотерапия в болница, кой издава болничен-личен лекар или лкк. На онкоболен не су издали болничен междупдвете влизония. Законно ли е?
Оформете по банка. Фирмата да си направи банкова сметка.
В случоя единият от родителите ползува за дете до 18 г, а другия за дете с увреждане.
И аз не преценявам да има някакви ограничения за тези облекчения. Но хората, които ползуват облекчения за деца до 18 г, до 2 дни си получават парите по банковите сметки. А в моя случай. Майката ползува облекчение за дете с увреждане-намаление на ДО с 12 000 лв. Бащата подаде декларация и ползува данъчно облекчение за дте до 18 г - за същото дете,  и за него си данъчно облекчение за ТЕЛК над 50 %. И вече 15 дни нито изплащат парите. Нито по мейл или по телефон не се свързват от НАП да кажат какъв е проблема.
Дете, под 18 г, с ТЕЛК 58%, с пенсия. Единият родител ползува данъчно облекчение за дете под 18 г. с увреждане.Намаление на данъчната основа с 12 000 лв. Другият родител може ли за същото дете да ползува облекчение за дете до 18 г, намаление в размер 6000 лв на данъчната основа?
ЧСИ продава сграда. Трябва ли да връчи копие на акт 16 на новия собственик? И длъжен ли е да издаде фактура за продажбата. Удовлетворяват се парични интереси на община по отношение на МДТ.Длъжникът е починал.
ООД, регистрирано през 2023 г. в АВ, но не е имало дейност.
Трябва ли да се подава декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от ЗС и в АВ, и декларация в статистиката?
А трябва ли по документите, където има ЕГН, да ги залича с коректор преди сканиране.Задължително ли е?
За 2022 г. за обявяване на ГФО трябват ли покани и протоколи от ОС на акционери/управители с решения за обявяване на ГФО за 2022 г.?
ЕР /ТЕЛК от 01.11.2022 г. и получено по пощата като препоръчано писмо на 05.03.2023 г.Заверено в РЗИ на 09.03.2023 г. от инвалида.Инвалидност 63%. Лицето подава заявление в НОИ за инвалидна пенсия на 31.03.2023 г. Лицето от коя дата му се отпуска пенсията- от 01.11.2022 г. или от 31.03.2023 г.?
Едно лице ще подава документи за инвалидна пенсия. Но от 2001 г до 2010 г. е работило и на изборна длъжност в община като съветник.За доходите като съветник какъв документ от общината да издадат с цел представяна за доход за инвалидна пенсия.
Ще пробвам днес така, както казвате. Благодаря много.
Имам да отразявам митническа декларация за внос в дневник покупки. Но номерът е 18 позиции. Като номер как да вкарам-първите 10 позиции или последните, целия номер няма да стане.
Дружество, регистрирано в БГ по ЗДДС, закупува товарен автомобил от Румъния, от фирма, регистрирано по ДДС в Румъния. Сделката е освободена. За какви европейски кодове ме пита шефа. Нещо за регистрацията ли на амтомобила в България.
Колко струва тази програма
Трябва ми бланка или кои програми за фактури предлагат такива функции
Здравейте, колеги. Имам въпрос. Може ли да се издава фактура със смесени сделки. Т.е. в тях да има и облагаеми сделки и освободени. Продавам стара сграда с УПИ. Сградата е освободена, а УПИ е облагаема. И трябва да я направя на една фактура продажбата. Възможно ли е?
Едно уточнение. Управителят не е съдружник в това ООД.